Atletiko Madrid ima plan: Hoćemo Dijega Kostu nazad!

Madriđani se nadaju da će narednog leta uspeti da vrate bivšeg napadača iz Čelsija!

Fudbal 06.02.2016 | 10:00
Atletiko Madrid ima plan: Hoćemo Dijega Kostu nazad!

Januarski prelazni rok u Evropi je prošao bez mnogo uzbuđenja, a onda je dan posle isteka roka odjeknula bomba da je Atletiko prodao Džeksona Martineza u Kinu za 42.000.000 evra. Pijaca na Dalekom istoku još traje, a Kinezi nemilice sipaju novac za velika imena, pa se najavljuje da će sutra stopama Martineza krenuti i Aleks Tešeira.

Atletiko Madrid nije mogao da odbije ponudu za Kolumbijca, pogotovo što mu je vrednost rapidno opadala zbog loše polusezone. Čak su i zaradili na skupom promašaju.
„Džekson je jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji, ali nažalost nije se dobro adaptirao. Stigla je sjajna ponuda i verujem da su na kraju sve tri strane bile prezadovoljne. Sjajan posao za nas, za klub koji ga je kupio, a i za njega. Verovao sam u Martineza i mislio da je on naše pojačanje sezone. Sve se desilo na brzinu... Neko je došao sa ponudom iz Kine i završili smo transfer. Prodali smo ga za 42.000.000 evra, a kupili pre šest meseci za 35.000.000 evra tako da je to bio dobar posao sa ekonomske strane. Lično bih voleo da se on adaptirao i da je sve funkcionisalo onako kako smo očekivali, ali nije. U svakom slučaju, želimo mu sve najbolje“, objasnio je transfer Atletikov predsednik Enrike Serezo.

Mnogi ser pitaju šta će Atletiko sada uraditi sa zarađenim novcem, odnosno povraćenim milionima od kupovine Martineza. Sledećeg leta se kao logičan korak nameće dovođenje napadača.
„Navijači mogu da budu mirni, nastavićemo da funkcioniušemo kao do sada i tražićemo najbolje igrače za pojačanja. Dijego Kosta je jedan od njih. On je sjajan igrač, ali pripada Čelsiju. Daćemo sve od sebe da ga vratimo, ali moramo prvo da vidimo šta njegov klub misli o tome. Videćemo narednog leta“, poručio je Serezo.

On je istakao i da još ne zna kakva je budućnost Fernanda Toresa i da ona ne zavisi isključivo od Atletika.

Komentari / 0

Ostavite komentar