Страна улагања у нова радна мјеста у Теслићу

Данас су начелник општине Теслић Милан Миличевић и власник холандске компаније „Футура ТСР Холдинг“, Петрус Класен (Петрус Јоханнес Клаассен) потписали уговор о пословно-техничкој сарадњи у кругу пословне зоне „Ланара“ површине око 18.000 м².

Република Српска 04.02.2016 | 18:37
Страна улагања у нова радна мјеста у Теслићу

Начелник општине Теслић, Милан Миличевић, рекао је да се предузеће „Футура ТСР Холдинг“ бави производњом приколица за посебне намјене и терете, и да су у погледу реализације уговорних обавеза постављени одређени рокови, те је додао да је у првој години планирано запошљавање 60 људи, металске струке са бироа за запошљавање, док се у наредне три године планира запошљавање 180, као и изградња нове хале.

„До 12. априла биће урађена комплетан инфраструктура у индустријској зони, а крајем маја ће бити изграђена прва хала, коју ће предузеће 'Футура ТСР Холдинг' изградити. Првог августа планирано је отварање фабрике“, појаснио је Миличевић и наставио:

„Општина Теслић је у овај пројекат уложила нешто мање од пола милиона КМ на име подстицаја за отварање погона, а наша обавеза такође је да инфраструктура која се гради, буде завршена до 12. априла, чија вриједност је такође око пола милиона КМ и не односи се само на отварање овога погона, него и на све друге плацеве у пословној зони којих има око 10“, рекао је Миличевић.

 

Миличевић је нагласио да је долазак господина Класена и његове фирме добра препорука за нове потенцијалне улагаче, не само домаће, него и из Холандије, јер се ова врста производње веже и за неке друге производне дјелатности.

„Напокон након мукотрпног рада имамо и фактички двије постојеће пословне зоне („Ланара“ и „Борје“) до сада су оне само постојале на папиру, а од сада су функционалне и ускоро могу да најавим одлуку о уласку у улагање и неких других инвеститора у пословну зону 'Борје'“, истакао је Миличевић.

Власник предузећа „Футура ТСР Холдинг“, Петрус Класен, рекао је да је одлучио да отвори погон у Теслићу како би се пружила још већа могућност развоја ове локалне заједнице.

„Ја овај посао радим већ 25 година, а оно због чега сам се одлучио да то буде баш Теслић, јесу људи који су вјешти у свом послу и који су обучени за оно што раде. Иако је мој план да радим још мало, јер сам дуго у овом послу и 69 ми је година, и да посао препустим млађима, али док не одем у пензију хоћу да завршим овдје посао и да се покрене производња“, рекао је Класен.

Класен је изнио очекивања да ће у јулу, најдаље почетком августа фабрика бити завршена када би се требало започети и са производњом. „Тренутно имамо фабрику и у Пољској и планови су да у наредне двије–три године производни погон из Пољске преселимо у Теслић“, истакао је Класен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нн

04.02.2016 18:14

Честитке за Теслић, отвара нова радна мјеста. Кад ће инвестиције у Фочу, никад изгледа.

ОДГОВОРИТЕ