"Нека Мркоњић покаже Бекути свој ауто-пут?"

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић позвала је Милутина Мркоњића да покаже део ауто-пута који је направио а који иде “из њиве у њиву”.

Србија 04.02.2016 | 19:20
"Нека Мркоњић покаже Бекути свој ауто-пут?"

“Почасни председник СПС-а Милутин Мркоњић поново је показао да не може да прихвати да је ова влада завршила и завршава све оне инфраструктурне пројекте које он за пет година, колико је био министар, није умео или хтео да заврши”, наводи Михајловићева у саопштењу као одговор на Мркоњићев интервју у "Времену".

“Овог пута, позвао је у помоћ и партнерку Ану Бекуту како би јој сликовито објаснио како је железничка станица Прокоп само ‘окречена’, да ‘није готова’, али и да је он најзаслужнији што је прва фаза Прокопа завршена”, пише у саопштењу.

“Кад се већ хвали својим делима, Мркоњић је госпођи Бекути могао и да покаже део ауто-пута Уб – Лајковац који је изградио док је био министар, а који је надалеко познат по томе што повезује две њиве! Ту је могао да се похвали да је тај пројекат плаћен 70 милиона евра, више него што кошта градња ауто-пута”, наводи потпредседница Владе Србије.

“Могао је Мркоњић и да провоза Бекуту и по оних 7,7 км ауто-пута, колико их је саградио у првој години мандата. Током те кратке вожње имао је времена да призна да је за пет година тешким радом успео да изгради упола мање километраа ауто-путева него што смо ми изградили само прошле године. Можда би и признао да готово ниједан километар пруге није обновио. Зато и не чуди што је Мркоњићу боље ишла организација концерата него изградња Србије”, пише у саопштењу.

“Након најновијих оптужби почасног председника СПС заиста је тешко поверовати у искреност лидера социјалиста Ивице Дачића, који нас са насловне стране угледног дневника уверава како се на изборима неће удружити са остацима ДОС-а. Без обзира на Мркоњића и остале 'мркоњиће' из СПС-а ми ћемо наставити да градимо путеве и пруге по Србији”, закључује Михајловићева.

Почасни председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић изјавио је у интервјуу Времену да у Прокоп треба уложити још најмање 160 милиона евра и изнео низ опаски критикујући тај инфраструктурни пројекат и премијера Србије.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бас је знатизељна

06.02.2016 08:44

Ако толико инсистира,хоце да га види,засто јој га не показе.Ову Тузланку кад видим ујутро, цео дан ми буде назадан.Господе Бозе ко све одлуцује о судбини народа.

ОДГОВОРИТЕ