"Neka Mrkonjić pokaže Bekuti svoj auto-put?"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović pozvala je Milutina Mrkonjića da pokaže deo auto-puta koji je napravio a koji ide “iz njive u njivu”.

Srbija 04.02.2016 | 19:20
"Neka Mrkonjić pokaže Bekuti svoj auto-put?"

“Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić ponovo je pokazao da ne može da prihvati da je ova vlada završila i završava sve one infrastrukturne projekte koje on za pet godina, koliko je bio ministar, nije umeo ili hteo da završi”, navodi Mihajlovićeva u saopštenju kao odgovor na Mrkonjićev intervju u "Vremenu".

“Ovog puta, pozvao je u pomoć i partnerku Anu Bekutu kako bi joj slikovito objasnio kako je železnička stanica Prokop samo ‘okrečena’, da ‘nije gotova’, ali i da je on najzaslužniji što je prva faza Prokopa završena”, piše u saopštenju.

“Kad se već hvali svojim delima, Mrkonjić je gospođi Bekuti mogao i da pokaže deo auto-puta Ub – Lajkovac koji je izgradio dok je bio ministar, a koji je nadaleko poznat po tome što povezuje dve njive! Tu je mogao da se pohvali da je taj projekat plaćen 70 miliona evra, više nego što košta gradnja auto-puta”, navodi potpredsednica Vlade Srbije.

“Mogao je Mrkonjić i da provoza Bekutu i po onih 7,7 km auto-puta, koliko ih je sagradio u prvoj godini mandata. Tokom te kratke vožnje imao je vremena da prizna da je za pet godina teškim radom uspeo da izgradi upola manje kilometraa auto-puteva nego što smo mi izgradili samo prošle godine. Možda bi i priznao da gotovo nijedan kilometar pruge nije obnovio. Zato i ne čudi što je Mrkonjiću bolje išla organizacija koncerata nego izgradnja Srbije”, piše u saopštenju.

“Nakon najnovijih optužbi počasnog predsednika SPS zaista je teško poverovati u iskrenost lidera socijalista Ivice Dačića, koji nas sa naslovne strane uglednog dnevnika uverava kako se na izborima neće udružiti sa ostacima DOS-a. Bez obzira na Mrkonjića i ostale 'mrkonjiće' iz SPS-a mi ćemo nastaviti da gradimo puteve i pruge po Srbiji”, zaključuje Mihajlovićeva.

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u intervjuu Vremenu da u Prokop treba uložiti još najmanje 160 miliona evra i izneo niz opaski kritikujući taj infrastrukturni projekat i premijera Srbije.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bas je znatizeljna

06.02.2016 09:44

Ako toliko insistira,hoce da ga vidi,zasto joj ga ne pokaze.Ovu Tuzlanku kad vidim ujutro, ceo dan mi bude nazadan.Gospode Boze ko sve odlucuje o sudbini naroda.

ODGOVORITE