Ритерн Ивице Илиева, Живковићима...!

Јовице, ниси ти звезда, дозволи Андрији да са Партизаном бар једном игра Лигу шампиона! Прозвани спортски директор црно-белих још једном о ефектима случаја који потреса фудбалску Србију.

Фудбал 04.02.2016 | 13:20
Ритерн Ивице Илиева, Живковићима...!

Партија стоног или великог тениса, како је ко види, није ни близу краја. Одлучиваће се у тај-брејку, а пре него што главни играчи заузму своје позиције покрај терена, јавност врти главом гледајући како по истом лете лоптице. Последњу је у половину игралишта које припада Живковићима пребацио Ивица Илиев. Ритерном је реговао на дијагоналу коју је из Београда упутио Андријин отац Јовица, у исцрпљујућем дуелу две стране.

Спортски директор Партизана је спремно дочекао ударац:
"Замолио бих господина Јовицу да улогу звезде препусти свом сину Андрији, она му и припада. Осећам да Јовица живи својих пет минута славе, али његово време је прошло, нека пусти сина да буде оно што јесте", прича Илиев.

Био је то одговор на друго отворено писмо Јовице Живковића у коме тврди да ни претходној, ни актуелној управи клуба из Хумске 1 не верује, као и да ће се Андрија, кад му истекне постојећи уговор одужити Парном ваљку.
"Ако се сећате првог писма господина Живковћа у коме је на увид ставио уговоре верујем да сте запамтили како су на њему поједини делови замрачени. На њима је писало да је Андрија најплаћенији стипендиста у историји Партизана, са 1.500 евра месечно, док су други имали по 100 евра, као и да је са 16 година потписао професионални уговор у вредности од 96.000 евра. Он, наводно, каже да му смета што се његов син третира као роба, а сам је на свог наследника у том уговору ставио тапију од 25 процента".

НАШИ СЛУЧАЈЕВИ НЕ МОГУ ДА СЕ ПОРЕДЕ, ИГРАО САМ ДВАПУТ ЛИГУ ШАМПИОНА

С обзиром да ће, како сад ствари стоје, Андрија из Партизана отићи без обештећења, а клуб морати да плаћа пенале у износу од 2.500.000 евра, Илиев је реаговао и на подсећање Јовице Живковића како је садашњи директор за време играчке каријере, такође, напуштао Хумску по истеку уговора.
"Тачно је, али први пут сам окончао шест година првог уговора и отишао као слободан, јер ми нико није понудио нови. А и нисам био неки велики играч да би за мене долазиле велике понуде. Други пут, као 32-годишњак, сарадња је била договорена само на годину дана, кад је истекла, тадашњи директор и управа ми нису понудили наствак. Наши случајеви не могу да се пореде, јер је Андрија добијао монстроузне понуде".

И још нешто:
"Кад сам одлазио нисам доводио клуб у минус. Штавише, оба пута сам одлазио после сезона у којима смо играли Лигу шампиона. Зато, господине Живковићу, дозволите свом сину да бар једном са Партизаном оде у Лигу шампиона".

МАЖУ НАМ ОЧИ, ИГРАЈУ СЕ НАШИМ ИНТЕЛЕКТОМ

О несугласицама које су са професионалног прешле на лични ниво, Илиев је рекао да је све урађено смишљено.
"Јовица ме је пецнуо, хвала му. Прорачунато није то урадио нашем капитену и легенди Сашу Илићу иако свашта о њему прича по куоларима. Боји се осуде јавности. Осећа како и навијачи све више схватају шта је била идеја породице Живковић. Истина ће изаћи на видело, јер се планина лажи полако отапа".

Партизанов директор каже да не верује у речи Јовице Живковића како ће по истеку постојећег уговора он и Андрија најпре причати са Партизаном, тек затим са осталим клубовима.
"Не знам одакле му храбрости и снаге да тако нешто изјави, кад је пре десет дана његов менаџер (Предраг Ђорђевић, оп. аут.) поручио како Андрија неће потписати нови уговор по цену да престане да игра фудбал. Наравно, можемо да причамо, али знам да нам мажу очи. Ово је фарса. Играју се нашим интелектом. Не могу да разумем оне који њих могу да разумеју".

САД МОРАМО ДА ПРОДАМО ВАЖНЕ ИГРАЧЕ

Појаснио је Илиев и шта се догађало на састанку са Андирјом Живковићем пре неколико дана у Никозији.
"Рекао ми је да сам њега и његову породицу вређао тиме што сам рекао да су алави. Прво, вређа се неко ако се на његов рачун износе неистине, а алавост је карактерна особина. Питао сам Андрију да ми понуди неку другу описну реч у којој би објаснио шта је то кад, од постојећег уговора (да је прихватио да оде у иностранство и помогне Партизану) добије 5.000.000 евра из оне клаузуле и још 1.500.000 евра плате, а каже "мало је". Да ли је то бахатост? Ћутао је. А сви знамо да је ћутање знак одобравања".

Како даље?
"Партизан као институција неће дозволити до ово буде трагично за клуб, али ћемо морати да посегнемо за мерама које нисмо желели. Можда то значи продају играча од велике важности како бисмо надоместили пенале. Свакако ћемо се борити да се негативан ефекат умањи", рекао је Ивица Илиев.

Само, ако неко мисли да је овим стављена тачка верујемо да се вара и да још нисмо ни до зареза стигли. Биће у "случају Андрије Живковића" ко зна чега још.

Коментари / 0

Оставите коментар