Ritern Ivice Ilieva, Živkovićima...!

Jovice, nisi ti zvezda, dozvoli Andriji da sa Partizanom bar jednom igra Ligu šampiona! Prozvani sportski direktor crno-belih još jednom o efektima slučaja koji potresa fudbalsku Srbiju.

Fudbal 04.02.2016 | 13:20
Ritern Ivice Ilieva, Živkovićima...!

Partija stonog ili velikog tenisa, kako je ko vidi, nije ni blizu kraja. Odlučivaće se u taj-brejku, a pre nego što glavni igrači zauzmu svoje pozicije pokraj terena, javnost vrti glavom gledajući kako po istom lete loptice. Poslednju je u polovinu igrališta koje pripada Živkovićima prebacio Ivica Iliev. Riternom je regovao na dijagonalu koju je iz Beograda uputio Andrijin otac Jovica, u iscrpljujućem duelu dve strane.

Sportski direktor Partizana je spremno dočekao udarac:
"Zamolio bih gospodina Jovicu da ulogu zvezde prepusti svom sinu Andriji, ona mu i pripada. Osećam da Jovica živi svojih pet minuta slave, ali njegovo vreme je prošlo, neka pusti sina da bude ono što jeste", priča Iliev.

Bio je to odgovor na drugo otvoreno pismo Jovice Živkovića u kome tvrdi da ni prethodnoj, ni aktuelnoj upravi kluba iz Humske 1 ne veruje, kao i da će se Andrija, kad mu istekne postojeći ugovor odužiti Parnom valjku.
"Ako se sećate prvog pisma gospodina Živkovća u kome je na uvid stavio ugovore verujem da ste zapamtili kako su na njemu pojedini delovi zamračeni. Na njima je pisalo da je Andrija najplaćeniji stipendista u istoriji Partizana, sa 1.500 evra mesečno, dok su drugi imali po 100 evra, kao i da je sa 16 godina potpisao profesionalni ugovor u vrednosti od 96.000 evra. On, navodno, kaže da mu smeta što se njegov sin tretira kao roba, a sam je na svog naslednika u tom ugovoru stavio tapiju od 25 procenta".

NAŠI SLUČAJEVI NE MOGU DA SE POREDE, IGRAO SAM DVAPUT LIGU ŠAMPIONA

S obzirom da će, kako sad stvari stoje, Andrija iz Partizana otići bez obeštećenja, a klub morati da plaća penale u iznosu od 2.500.000 evra, Iliev je reagovao i na podsećanje Jovice Živkovića kako je sadašnji direktor za vreme igračke karijere, takođe, napuštao Humsku po isteku ugovora.
"Tačno je, ali prvi put sam okončao šest godina prvog ugovora i otišao kao slobodan, jer mi niko nije ponudio novi. A i nisam bio neki veliki igrač da bi za mene dolazile velike ponude. Drugi put, kao 32-godišnjak, saradnja je bila dogovorena samo na godinu dana, kad je istekla, tadašnji direktor i uprava mi nisu ponudili nastvak. Naši slučajevi ne mogu da se porede, jer je Andrija dobijao monstrouzne ponude".

I još nešto:
"Kad sam odlazio nisam dovodio klub u minus. Štaviše, oba puta sam odlazio posle sezona u kojima smo igrali Ligu šampiona. Zato, gospodine Živkoviću, dozvolite svom sinu da bar jednom sa Partizanom ode u Ligu šampiona".

MAŽU NAM OČI, IGRAJU SE NAŠIM INTELEKTOM

O nesuglasicama koje su sa profesionalnog prešle na lični nivo, Iliev je rekao da je sve urađeno smišljeno.
"Jovica me je pecnuo, hvala mu. Proračunato nije to uradio našem kapitenu i legendi Sašu Iliću iako svašta o njemu priča po kuolarima. Boji se osude javnosti. Oseća kako i navijači sve više shvataju šta je bila ideja porodice Živković. Istina će izaći na videlo, jer se planina laži polako otapa".

Partizanov direktor kaže da ne veruje u reči Jovice Živkovića kako će po isteku postojećeg ugovora on i Andrija najpre pričati sa Partizanom, tek zatim sa ostalim klubovima.
"Ne znam odakle mu hrabrosti i snage da tako nešto izjavi, kad je pre deset dana njegov menadžer (Predrag Đorđević, op. aut.) poručio kako Andrija neće potpisati novi ugovor po cenu da prestane da igra fudbal. Naravno, možemo da pričamo, ali znam da nam mažu oči. Ovo je farsa. Igraju se našim intelektom. Ne mogu da razumem one koji njih mogu da razumeju".

SAD MORAMO DA PRODAMO VAŽNE IGRAČE

Pojasnio je Iliev i šta se događalo na sastanku sa Andirjom Živkovićem pre nekoliko dana u Nikoziji.
"Rekao mi je da sam njega i njegovu porodicu vređao time što sam rekao da su alavi. Prvo, vređa se neko ako se na njegov račun iznose neistine, a alavost je karakterna osobina. Pitao sam Andriju da mi ponudi neku drugu opisnu reč u kojoj bi objasnio šta je to kad, od postojećeg ugovora (da je prihvatio da ode u inostranstvo i pomogne Partizanu) dobije 5.000.000 evra iz one klauzule i još 1.500.000 evra plate, a kaže "malo je". Da li je to bahatost? Ćutao je. A svi znamo da je ćutanje znak odobravanja".

Kako dalje?
"Partizan kao institucija neće dozvoliti do ovo bude tragično za klub, ali ćemo morati da posegnemo za merama koje nismo želeli. Možda to znači prodaju igrača od velike važnosti kako bismo nadomestili penale. Svakako ćemo se boriti da se negativan efekat umanji", rekao je Ivica Iliev.

Samo, ako neko misli da je ovim stavljena tačka verujemo da se vara i da još nismo ni do zareza stigli. Biće u "slučaju Andrije Živkovića" ko zna čega još.

Komentari / 0

Ostavite komentar