Након краха на АО, Рафа замолио за специјалну позивницу за Аргентина опен!

После шокантног пораза на старту Аустралијан опена, на коме је у првом колу изгубио од Фернанда Вердаска у пет сетова са 6:7(5), 6:4, 6:3, 6:7(4), 2:6, Рафаел Надал је променио своје планове и замолио организаторе АТП турнира у Буенос Ајресу да му пошаљу специјалну позивиницу за учешће на том надметању.

Тенис 05.02.2016 | 12:20
Након краха на АО, Рафа замолио за специјалну позивницу за Аргентина опен!

Рафа испрва није планирао да брани титулу освојену прошле године на Аргентина опену, али се предомислио после краха у Мелбурну. И, организатори овог такмичења које се одржава на теренима са шљаком су му изашли у сусрет.

"Хтео бих да се захвалим организаторима Аргентина опена што су ми дали специјалну позивницу за учешће на турниру у Буенос Ајресу. Моји претходни наступи у Аргентини су били заиста посебни, носим много лепих сећања на то, јер су тамошњи људи међу најбољима на свету. Ја сам замолио за специјалну позивницу после лошег резултата у Мелбурну и надам се да ће Буенос Ајрес и овога пута представљати почетак једне серије лепих резултата. Даћу све од себе да тако буде", рекао је Надал.

Али, на предстојећем турниру, који почиње у понедељак, Рафи неће бити лако. Учешће су потврдили шести играч света Давид Ферер, девети са АТП листе Жо-Вилфред Цонга и 12-пласирани Џон Изнер из САД. Надал је, подсетимо, пети на светској ранг листи са 4.880 бодова. Водећи Новак Ђоковић има 16.790, а између њега и Шпанца су Енди Мареј (8.945), Роџер Федерер (8.795) и Стан Вавринка (6.325 бодова).

Коментари / 0

Оставите коментар