Nakon kraha na AO, Rafa zamolio za specijalnu pozivnicu za Argentina open!

Posle šokantnog poraza na startu Australijan opena, na kome je u prvom kolu izgubio od Fernanda Verdaska u pet setova sa 6:7(5), 6:4, 6:3, 6:7(4), 2:6, Rafael Nadal je promenio svoje planove i zamolio organizatore ATP turnira u Buenos Ajresu da mu pošalju specijalnu pozivinicu za učešće na tom nadmetanju.

Tenis 05.02.2016 | 12:20
Nakon kraha na AO, Rafa zamolio za specijalnu pozivnicu za Argentina open!

Rafa isprva nije planirao da brani titulu osvojenu prošle godine na Argentina openu, ali se predomislio posle kraha u Melburnu. I, organizatori ovog takmičenja koje se održava na terenima sa šljakom su mu izašli u susret.

"Hteo bih da se zahvalim organizatorima Argentina opena što su mi dali specijalnu pozivnicu za učešće na turniru u Buenos Ajresu. Moji prethodni nastupi u Argentini su bili zaista posebni, nosim mnogo lepih sećanja na to, jer su tamošnji ljudi među najboljima na svetu. Ja sam zamolio za specijalnu pozivnicu posle lošeg rezultata u Melburnu i nadam se da će Buenos Ajres i ovoga puta predstavljati početak jedne serije lepih rezultata. Daću sve od sebe da tako bude", rekao je Nadal.

Ali, na predstojećem turniru, koji počinje u ponedeljak, Rafi neće biti lako. Učešće su potvrdili šesti igrač sveta David Ferer, deveti sa ATP liste Žo-Vilfred Conga i 12-plasirani Džon Izner iz SAD. Nadal je, podsetimo, peti na svetskoj rang listi sa 4.880 bodova. Vodeći Novak Đoković ima 16.790, a između njega i Španca su Endi Marej (8.945), Rodžer Federer (8.795) i Stan Vavrinka (6.325 bodova).

Komentari / 0

Ostavite komentar