Кањисарес: Гари, извини се и поднеси оставку!

Бивши голман Валенсије Сантјаго Кањисарес затражио је оставку Гарија Невила и извињење због убедљивог пораза од Барселоне (7:0).

Фудбал 04.02.2016 | 12:40
Кањисарес: Гари, извини се и поднеси оставку!

'Слепи мишеви' су демолирани од стране Каталонаца на Ноу Кампу, четвороструки стрелац био је Луис Суарес, а три гола постигао је Лионел Меси.

Невил је почетком децемебра преузео Валенсију и још нема победу са екипом са Местаље.

Бивши капитен Манчестер Јунајтеда рекао је после утакмице да неће поднети оставку, упркос томе што је признао да је његов тим са играчем мање 'разнет' и да је то било једно од његових најгорих искустава фудбалу.

Кањизарес, који је од 1994. до 1998. године освојио две шампионске титуле са Валенсијом и национални Куп, рекао је да Невил мора да прихвати одговорност за један од најмрачнијих дана у клупској историји.

"Тај пораз је најгори откако знам за клуб. Чекам оставку тренера, као и извињење. Можда сам неупућен, али изненађен сам што до сада то није урадио, мислио сам да је поштен", навео је Кањисарес на свом Твитер профилу.

Он је додао и да је разочаран изјавом председника Валенсије Хесуса Гарсије Питарха, који је у понедељак рекао да има поверења у тренера.

"Ако нас је лагао и сутра предложи отказ тренеру који управа не прихвати, онда је боље да и он оде из клуба", рекао је бивши голман Реал Мадрида и Селте.

Он је оптужио фудбалере Валенсије да су предали утакмицу после искључења Шкодрана Мустафија у завршници првог полувремена, али је похвалио немачког фудбалера што се појавио пред новинарима после утакмице.

"Горе од пораза је побећи из битке. То би требало да нам пружи представу шта ови играчи могу ако ситуација постане заиста тешка. Мустафи је показао ко је, пред медијима после утакмице и сваки пут на терену и мислим да навијачи Валенсије то цене. Желим да нам ово помогне да разликујемо поштене од непоштених, а ако то урадимо кренућемо напред. Ово је тест нашег 'валенсијанства'. Одговорно је да захтевамо одлуке, а не да бежимо", рекао је Кањисарес.

После 22 кола у Примери, Валенсија заузима 12. место на табели и без победе је у последњих 11 првенствених утакмица, а у недељу ће играти на гостујућем терену против Бетиса.

Коментари / 0

Оставите коментар