Kanjisares: Gari, izvini se i podnesi ostavku!

Bivši golman Valensije Santjago Kanjisares zatražio je ostavku Garija Nevila i izvinjenje zbog ubedljivog poraza od Barselone (7:0).

Fudbal 04.02.2016 | 12:40
Kanjisares: Gari, izvini se i podnesi ostavku!

'Slepi miševi' su demolirani od strane Katalonaca na Nou Kampu, četvorostruki strelac bio je Luis Suares, a tri gola postigao je Lionel Mesi.

Nevil je početkom decemebra preuzeo Valensiju i još nema pobedu sa ekipom sa Mestalje.

Bivši kapiten Mančester Junajteda rekao je posle utakmice da neće podneti ostavku, uprkos tome što je priznao da je njegov tim sa igračem manje 'raznet' i da je to bilo jedno od njegovih najgorih iskustava fudbalu.

Kanjizares, koji je od 1994. do 1998. godine osvojio dve šampionske titule sa Valensijom i nacionalni Kup, rekao je da Nevil mora da prihvati odgovornost za jedan od najmračnijih dana u klupskoj istoriji.

"Taj poraz je najgori otkako znam za klub. Čekam ostavku trenera, kao i izvinjenje. Možda sam neupućen, ali iznenađen sam što do sada to nije uradio, mislio sam da je pošten", naveo je Kanjisares na svom Tviter profilu.

On je dodao i da je razočaran izjavom predsednika Valensije Hesusa Garsije Pitarha, koji je u ponedeljak rekao da ima poverenja u trenera.

"Ako nas je lagao i sutra predloži otkaz treneru koji uprava ne prihvati, onda je bolje da i on ode iz kluba", rekao je bivši golman Real Madrida i Selte.

On je optužio fudbalere Valensije da su predali utakmicu posle isključenja Škodrana Mustafija u završnici prvog poluvremena, ali je pohvalio nemačkog fudbalera što se pojavio pred novinarima posle utakmice.

"Gore od poraza je pobeći iz bitke. To bi trebalo da nam pruži predstavu šta ovi igrači mogu ako situacija postane zaista teška. Mustafi je pokazao ko je, pred medijima posle utakmice i svaki put na terenu i mislim da navijači Valensije to cene. Želim da nam ovo pomogne da razlikujemo poštene od nepoštenih, a ako to uradimo krenućemo napred. Ovo je test našeg 'valensijanstva'. Odgovorno je da zahtevamo odluke, a ne da bežimo", rekao je Kanjisares.

Posle 22 kola u Primeri, Valensija zauzima 12. mesto na tabeli i bez pobede je u poslednjih 11 prvenstvenih utakmica, a u nedelju će igrati na gostujućem terenu protiv Betisa.

Komentari / 0

Ostavite komentar