"Вујошевић се није уклопио у ЦСКА због језика"!

Некадашњи литвански кошаркаш Рамунас Шишкаускас рекао је да Душко Вујошевић није успео да се уклопи у ЦСКА због непознавања енглеског језика.

Кошарка 05.02.2016 | 11:00
"Вујошевић се није уклопио у ЦСКА због језика"!

Вујошевић је 2010. године прешао из Партизана у ЦСКА као званично најбољи европски тренер, али је брзо завршио епизоду у Москви. ЦСКА једино те сезоне није прошао у Топ16 фазу Евролиге.

„Језичка баријера је била велики проблем. Наравно, не би требало све сводити на то. Можда се он није уклопио у филозофију наше екипе. Али, језичка баријера је била превелика. На тренингу то и може да прође јер има времена да се заустави акција и да уз помоћ преводиоца објасно оно што је желео да каже.

Али, замислите како то изгледа на тајм-ауту тоом утакмице када постоји само минут времена. Превод је превод. Такође, некада ни преводилац не може тачно да преведе шта је тренер желео да каже. Словенац Матјаж Смодиш који разуме српски, рекао ми је да преводилац није увек преводио тачне речи тренера. По мом мишљењу, први тренер мора барем да зна енглески језик“, рекао је Шишкаускас.

Коментари / 0

Оставите коментар