Браво, краљице! Ивана Шпановић тријумфално почела 2016. годину!

Српска атлетичарка Ивана Шпановић тријумфовала је на почетку сезоне на "ПСД Банк" митингу у Дизелдорфу, где је забележила најбољи резултат у досадашњем делу сезоне и оборила рекорд митинга.

Остали спортови 03.02.2016 | 21:15
Браво, краљице! Ивана Шпановић тријумфално почела 2016. годину!

Ивана је тријумф остварила скоком у трећој серији, а он је износио 6,79 метара, што јој је донело и прво место на светској ранг листи.

Друго место припало је Немици Александри Вестер са резултатом 6,72, док је највећа конкуренција Британка Шара Проктор, светска вицешампионка, трећепласирана са 6,69 метара.

Ивана је у првој серији преступила, да би затим уследио скок од 6.71 метар, а онда поменути који јој је донео тријумф и нови рекор митинга. У четвртој серији је шампионка из Прага забележила скромнији резултат од 6,60 метара.

“Драго ми је да сам победила и искрено се радујем резултату 6,79 метара у овом тренутку. С обзиром да је ово прво скакање, ишла сам из скраћеног залета и без великих очекивања. Пошто тек улазим у такмичарски циклус биће времена и за неопходно усавршавање када је у питању долазак на даску. Надам се да ће цела година протећи у победама и без повреда, јер је ово заиста одличан старт”, истакла је Шпановићева после такмичења.

Наредни митинг који очекује Шпановићеву је 17. фебруара у Стокхлому.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СССС

04.02.2016 05:55

БРАВО ИВАНА САМО НАПРЕД.

ОДГОВОРИТЕ