Bravo, kraljice! Ivana Španović trijumfalno počela 2016. godinu!

Srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je na početku sezone na "PSD Bank" mitingu u Dizeldorfu, gde je zabeležila najbolji rezultat u dosadašnjem delu sezone i oborila rekord mitinga.

Ostali sportovi 03.02.2016 | 21:15
Bravo, kraljice! Ivana Španović trijumfalno počela 2016. godinu!

Ivana je trijumf ostvarila skokom u trećoj seriji, a on je iznosio 6,79 metara, što joj je donelo i prvo mesto na svetskoj rang listi.

Drugo mesto pripalo je Nemici Aleksandri Vester sa rezultatom 6,72, dok je najveća konkurencija Britanka Šara Proktor, svetska vicešampionka, trećeplasirana sa 6,69 metara.

Ivana je u prvoj seriji prestupila, da bi zatim usledio skok od 6.71 metar, a onda pomenuti koji joj je doneo trijumf i novi rekor mitinga. U četvrtoj seriji je šampionka iz Praga zabeležila skromniji rezultat od 6,60 metara.

“Drago mi je da sam pobedila i iskreno se radujem rezultatu 6,79 metara u ovom trenutku. S obzirom da je ovo prvo skakanje, išla sam iz skraćenog zaleta i bez velikih očekivanja. Pošto tek ulazim u takmičarski ciklus biće vremena i za neophodno usavršavanje kada je u pitanju dolazak na dasku. Nadam se da će cela godina proteći u pobedama i bez povreda, jer je ovo zaista odličan start”, istakla je Španovićeva posle takmičenja.

Naredni miting koji očekuje Španovićevu je 17. februara u Stokhlomu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SSSS

04.02.2016 05:55

BRAVO IVANA SAMO NAPRED.

ODGOVORITE