Чавић: Влада покушава да заштити криминалце

Истрага око “Балкан инвестмент банке” траје већ неколико година, још нико није лишен слободе, а предсједник НДП-а Драган Чавић тврди за БН ТВ да има податке о, како каже, политичкој заштити криминалаца од стране власти Републике Српске.

Република Српска 03.02.2016 | 20:21
Чавић: Влада покушава да заштити криминалце

Чавић тврди да је прије пар дана имао увид у извјештај Девизног инспектората Републике Српске који је у децембру упознао Владу Републике Српске о силним махинацијама са средствима депонената из Републике Српске од стране предстваника Укио групе који су управљали “Балкан инвестмент банком”, односно били њени власници.

“То што је то написано у извјештају Девизног инспектората, а до данас није кривично санкционисано потврђује да постоји политичка заштита криминалаца из Литваније и њихових саучесника у Републици Српској који су опљачкали грађане Републике Српске. То је невјероватно! У више од 100 страна детаљно је описан криминал, повеза правна лица, разне одлуке са децидним дефинисањем одредби кривичног закона и кривичних дјела, означено по којим одредбама кривичног закона су дјела почињена, а до данас нису санкциониса”, тврди Драган Чавић и додаје да је невјероватно да се малверзације у банци која је сада већ два мјесеца затворена, због наводне консолидације, истражују толико дуго.

Нема дилеме, јасан је Чавић, велика пљачка без санкција и покушај Владе Републике Српске да то заташка.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

узалуд труд, дзаба вам све...

03.02.2016 19:30

С ким?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

03.02.2016 19:31

Па гоните их све у затвор. Шта више чекате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

03.02.2016 21:14

Чавић, и читава опозиција, као да је 6 година провео у коми, пробудио се и наставио са истом причом од прије 6 година. Ма, не Чавићу, ето, не штите....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.02.2016 21:15

Медџида, јеси л' чула? Или ти неко не дозвољава да чујеш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОД ПРВОГ ДАНА

03.02.2016 21:46

ОД ПРВОГ ДАНА НАШ СУЛТАН ШТИТИ САМО КРИМИНАЛЦЕ, КАМО СРЕЋЕ ДА ЈЕ ИМАО САМО МАЛО ЧОРБЕ У ГЛАВИ ПА ДА ШТИТИ ПАМЕТНЕ, ОНЕ КОЈИ ЗНАЈУ ПОВУЋИ ДРУШТВО НАПРИЈЕД. АЛИ...............НИЈЕ НЕГО. У ЊЕГА СВЕ СУВАРА ДО СУВАРЕ.СА СУВАРОМ У ЕВРОПУ.

ОДГОВОРИТЕ