Čavić: Vlada pokušava da zaštiti kriminalce

Istraga oko “Balkan investment banke” traje već nekoliko godina, još niko nije lišen slobode, a predsjednik NDP-a Dragan Čavić tvrdi za BN TV da ima podatke o, kako kaže, političkoj zaštiti kriminalaca od strane vlasti Republike Srpske.

Republika Srpska 03.02.2016 | 20:21
Čavić: Vlada pokušava da zaštiti kriminalce

Čavić tvrdi da je prije par dana imao uvid u izvještaj Deviznog inspektorata Republike Srpske koji je u decembru upoznao Vladu Republike Srpske o silnim mahinacijama sa sredstvima deponenata iz Republike Srpske od strane predstvanika Ukio grupe koji su upravljali “Balkan investment bankom”, odnosno bili njeni vlasnici.

“To što je to napisano u izvještaju Deviznog inspektorata, a do danas nije krivično sankcionisano potvrđuje da postoji politička zaštita kriminalaca iz Litvanije i njihovih saučesnika u Republici Srpskoj koji su opljačkali građane Republike Srpske. To je nevjerovatno! U više od 100 strana detaljno je opisan kriminal, poveza pravna lica, razne odluke sa decidnim definisanjem odredbi krivičnog zakona i krivičnih djela, označeno po kojim odredbama krivičnog zakona su djela počinjena, a do danas nisu sankcionisa”, tvrdi Dragan Čavić i dodaje da je nevjerovatno da se malverzacije u banci koja je sada već dva mjeseca zatvorena, zbog navodne konsolidacije, istražuju toliko dugo.

Nema dileme, jasan je Čavić, velika pljačka bez sankcija i pokušaj Vlade Republike Srpske da to zataška.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

uzalud trud, dzaba vam sve...

03.02.2016 19:30

S kim?

ODGOVORITE
Name

Mirko

03.02.2016 19:31

Pa gonite ih sve u zatvor. Šta više čekate?

ODGOVORITE
Name

xyz

03.02.2016 21:14

Čavić, i čitava opozicija, kao da je 6 godina proveo u komi, probudio se i nastavio sa istom pričom od prije 6 godina. Ma, ne Čaviću, eto, ne štite....

ODGOVORITE
Name

Hm

03.02.2016 21:15

Meddžida, jesi l' čula? Ili ti neko ne dozvoljava da čuješ?

ODGOVORITE
Name

OD PRVOG DANA

03.02.2016 21:46

OD PRVOG DANA NAŠ SULTAN ŠTITI SAMO KRIMINALCE, KAMO SREĆE DA JE IMAO SAMO MALO ČORBE U GLAVI PA DA ŠTITI PAMETNE, ONE KOJI ZNAJU POVUĆI DRUŠTVO NAPRIJED. ALI...............NIJE NEGO. U NJEGA SVE SUVARA DO SUVARE.SA SUVAROM U EVROPU.

ODGOVORITE