Још једна измјена регулационог плана

Измјене регулационих планова у Бањалуци углавном буду донесене након што почне градња. Таквих случајева је било и раније када су накнадно легализовани објекти. Тако је и са објектом који гради „Интегра инжењеринг“ на локацији некадашњег Радија Републике Српске.

Република Српска 03.02.2016 | 20:15
Још једна измјена регулационог плана

Скупштина града усвојила је измјене Регулационог плана за простор на којем се некада налазио Радио Републике Српске. Измјене су усвојене на посљедњој сједници градског парламента. Очигледно је, међутим, да су измјене Регулационог плана усвојене више од годину дана након што је на предметној локацији почела градња, а срушен стари објекат радија. Инвеститор нових објеката је "Интегра инжењеринг".

Одјељење за просторно уредјење Бањалуке на примједбе које су им упућене одговорило је да је локацијске услове и грађевинску дозволу издало Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију. У ресорном одјељењу су рекли да они нису били надлежни за то, а да се надају да инвеститор ради у складу са прописима. Примједбе на рушење објекта и почетак градње прије измјене Регулационог плана упутио је бањалучки Центар за животну средину.

У Центру за животну средину најавили су да ће поново тражити од Републичке инспекције да се изјасни о цијелом случају. Републичка инспекције већ је у октобру 2014. године утврдила да је инвеститор дио послова радио без дозвола.

Скупштина града измјене регулационог плана за предметну локацију усвојила је на 42. сједници, 29. јануара ове године.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Брле

03.02.2016 19:28

Одјељење за просторно уређење није упознато са градњом у Б. Луци. А шта то они раде у Б.Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изузетак када треба

03.02.2016 20:36

Када су већи објекти у БЛ у питању ту "улети" Голичка, прогласи се надлежном и изда дозволу Гранду и коме треба...

Name

Банана

03.02.2016 21:20

Q...ц од државе.

ОДГОВОРИТЕ