Još jedna izmjena regulacionog plana

Izmjene regulacionih planova u Banjaluci uglavnom budu donesene nakon što počne gradnja. Takvih slučajeva je bilo i ranije kada su naknadno legalizovani objekti. Tako je i sa objektom koji gradi „Integra inženjering“ na lokaciji nekadašnjeg Radija Republike Srpske.

Republika Srpska 03.02.2016 | 20:15
Još jedna izmjena regulacionog plana

Skupština grada usvojila je izmjene Regulacionog plana za prostor na kojem se nekada nalazio Radio Republike Srpske. Izmjene su usvojene na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta. Očigledno je, međutim, da su izmjene Regulacionog plana usvojene više od godinu dana nakon što je na predmetnoj lokaciji počela gradnja, a srušen stari objekat radija. Investitor novih objekata je "Integra inženjering".

Odjeljenje za prostorno uredjenje Banjaluke na primjedbe koje su im upućene odgovorilo je da je lokacijske uslove i građevinsku dozvolu izdalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. U resornom odjeljenju su rekli da oni nisu bili nadležni za to, a da se nadaju da investitor radi u skladu sa propisima. Primjedbe na rušenje objekta i početak gradnje prije izmjene Regulacionog plana uputio je banjalučki Centar za životnu sredinu.

U Centru za životnu sredinu najavili su da će ponovo tražiti od Republičke inspekcije da se izjasni o cijelom slučaju. Republička inspekcije već je u oktobru 2014. godine utvrdila da je investitor dio poslova radio bez dozvola.

Skupština grada izmjene regulacionog plana za predmetnu lokaciju usvojila je na 42. sjednici, 29. januara ove godine.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Brle

03.02.2016 19:28

Odjeljenje za prostorno uređenje nije upoznato sa gradnjom u B. Luci. A šta to oni rade u B.Luci.

ODGOVORITE
Name

Izuzetak kada treba

03.02.2016 20:36

Kada su veći objekti u BL u pitanju tu "uleti" Golička, proglasi se nadležnom i izda dozvolu Grandu i kome treba...

Name

Banana

03.02.2016 21:20

Q...c od države.

ODGOVORITE