"Лукачу се журило да усвоји Закон о полицији"

Без реформе Пореске управе Републике Српске, односно јачања њене активне улоге у свему што се тиче наплате пореза и стечаја предузећа, нема ни реформе у привреди, изјавио је предсједник Странке напредне Српске (СНС) Адам Шукало на заједничкој конференцији за медије Савеза за промјене (СзП) у Источном Сарајеву.

Република Српска 03.02.2016 | 22:55
"Лукачу се журило да усвоји Закон о полицији"

"На идућој сједници Народне скупштине Републике Српске желимо да дамо конструктивно рјешење и уложимо амандман на Закон о стечају, чиме би Пореска управа Српске била обавезна да одмах, годину дана од извршности рјешења којим је утврђена пореска обавеза, поднесе приједлог за покретање стечајног поступка", рекао је Шукало на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је оцијенио да би се на тај начин избјегао проблем ненаплативости дугова, преноси Срна.

Спријечити пустошење фирми током стечаја

"У актуелном Закону о стечају Пореска управа Републике Српске нема обавезу покретања стечајне процедуре. Она то може учинити, али у веома малом броју случајева, рекао је Шукало, истичући да би према његовом приједлогу било спријечено да фирме током дугог стечајног поступка буду опустошене и остану без средстава на жиро-рачунима.

Посланик Српске демократске странке (СДС) у Народној скупштини Републике Српске Маринко Божовић подсјетио је на јуче одржану Заједничку комисију Вијећа народа и Народне скупштине Републике Српске, на којој су усаглашени амандмани Клуба Бошњака на Закон о полицији и унутрашњим пословима у Републици Српској.

Клуб Бошњака је упутио пет амандмана, од којих је један одбијен, а четири су усвојена, а сви се односе на националну структуру полицијских службеника у Српској.

Божовић је истакао да ови амандмани нису најбољи када је у питању српски национални интерес, јер се споменута национална структура полицијских службеника у Републици Српској веже за попис становништва из 1991. године.

Издаја националних интереса Срба

Додао је да је, ако се већ требало ослонити на одређени попис становништва, онда је у самој формулацији требао стајати "посљедњи попис становништва", јер, резултати овог пописа биће објављени у року од годину дана, преноси Сенс мрежа.

"Док је актуелна власт у Српској оптуживала СзП да издаје националне интересе Срба у Сарајеву, они су то урадили усред Бање Луке" - сматра Божовић, додајући да су амандмани прихваћени само зато да би "Закон о полицији ступио на снагу што прије и да би се у Републици Српској успоставила полицијска држава.

Закључио је да се актуелном министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу "много журило те да није гледао на које све уступке треба да пристане како овај закон не би ишао на Уставни суд".

Срна/БН ТВ

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

муп

03.02.2016 17:45

Министре колико ти је Висковиц донио пара у торби да не ухапсис Рајка Дукица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

03.02.2016 17:46

То знаци...у Градисци је 91 по попису било 27% муслимана.А то даље знаци.Да муп РС треба да отпусти 70 Српских полицајаца и да прими толико Босњака.Или да прими 100 нових полицајаца Босњака.То је у Градисци....Ста мислите колико це их требати запослити у Приједоту,Власеници,Зворнику,Фоци....,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

03.02.2016 18:43

Значи РС је држава СРБског народа колико и бивша Југославија у којој се све радило по републичком или националном кључу. НЕМА У РС НА ТАЈ НАЧИН ЗА СРБЕ СРЕЋЕ!

Name

Ја

04.02.2016 14:10

Михаило, опет ти са хускањем на рат! Заби се у неку рупу ту у Америци и сути, ...

Name

перо

03.02.2016 17:53

Е неће имати времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки Трн

03.02.2016 18:14

Који је ово лазов.Позурио само да Додику да нека овластења неби ли га то сацувало.Ма он је готов.Немозе га на слободи сацувати ни бог отац.А не Лукац.А ти Лукац ици цес опет на смеце гдје ти је и мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

03.02.2016 18:18

Толико о србовању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

билмез

03.02.2016 18:36

Људи само да напоменем, моја оставка јос стоји на располагању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полице

03.02.2016 18:59

Сто је било протеста било је. Само Муп смије да бије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

полицајац

03.02.2016 18:59

У бања луци 45%било запослено полиције и то углавно њих 30% као инспектори нацелници па господо ста донисмо а у федерацији ни као позорник србин не мозе добити посао. Мозе ако си озењен са другом вјером али и тад дасо позорник на зељезницкој или аутобуској станици. Мој министре па знас и ти да је то тако.Кад се врате из Бихаца и Крупе немој мислити да це и теби добро као и нама нити.Залосно и тузно ста доцекасмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.02.2016 19:42

НЕ ЛАЗИ ПРВО СЕБЕ ПА НИ ДРУГЕ

Name

Ре полицајац

03.02.2016 21:05

О цему прицас ти? Информиси се мало! Само у МУП ТК ради мозда висе Срба него Босњака у цитавој Полицији РС. Најгори сте ви сто "ударате" дезинформације. Само један примјер Никола Славуљица, дугогодисњи радник МУПа ТК до пензионисања углавном се налазио на руководецим позицијама. Прије пар година је Зоран Теофиловиц био Министар МУПа ТК. Имас интернет провјери. Цак из Бијељине је инспектор пресао у ТЗ због плате и позиције. Тренутно се могу сјетити да имам 6 познаника који су Срби а раде у МУП Тк, а од тога су само двојица позорници, тројица су инспектори (заврсили Фак. Криминалистицких Наука у Са.) и једна дјевојка која ради на административним пословима. То су само људи које лицно познајем. Једино ако ви Србе који су остали у Федерације не признајете за Србе.... то је онда несто друго.

Name

миленко

03.02.2016 19:22

Позурио да пензионисе полицију,иако им нису уплацени доприноси за 40 година стаза. А кад он буде требао да се пензионисе, онда це настојати да врати стари закон.Или могуцност за се одрекле ратног стаза.Тако му је урадио и имењак и презимењак из МУПа Федерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

03.02.2016 19:30

Кад је на све захтјеве Клуба босњака пристао,требао је брате, поставити замјеника полиције друге националности.Свакако није заститио српски национални интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс пдп ндп и остали

03.02.2016 20:05

Провјерено у року 4 мјесеца све крупне рибе заврсавају своје дјеловање на политицкој сцени г мектиц доцице свима главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А СОКОЛАЦ

03.02.2016 21:50

АЈДЕ МИНИСТРЕ, СРЕЂУЈ ТУ АУТОМАФИЈУ СА СОКОЦА.ОСИЛИЛО СЕ ТО КОД НАС, НЕШКОЛОВАНО ПА ДИВЉА ЛИ ДИВЉА. АЈДЕ ФИНО РАДИ СВОЈ ПОСАО.ЈЕДНОСТАВНО ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

послије

04.02.2016 06:26

Кад ти прође мандат господине министре, и дјеца ће те ћулати ко крпењачу, толико ћеш бити важан и угледан члан ове заједнице. Тражићеш по маркицу на зајам до неког дана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИНИСТАР

04.02.2016 10:19

МИНИСТРЕ ХАПСИ ТОГА КРАЈ СЕБЕ, ТИ ЗНАШ ДОБРО ЗАШТО!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

05.02.2016 07:40

Можете ли замислити да је ово потписао Савез за промјене. Боже има ли ико нормалан у овом СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере полицајац

05.02.2016 08:11

Износиш лажи у које може само повјеровати неко ко не познаје проблематику о којој се коментарише. 1998. године у МУП Републике Српске је, након завршене академије, примљен велики број бошњака и хрвата. За непуне двије године, почело је осипање тих кадрова, а разлог је био почетак рада Граничне полиције у којој су плате биле два пута веће. Након тога, почела је са радом Државна агенција за информације и заштиту, данашња СИПА а потом и Дирекција за КПТ БиХ. Све ово је ''одвукло'' велики број бошњака, хрвата па и Срба, само ради већих плата. О националној структури полицајаца у кантонима и на нивоу фбих немаш право причати, јер је тамо нарушена на штету Срба, до граница геноцида. Уосталом, како ће се национално избалансирати састав полиције у фбих, када тренутно, а то ће попис показати, у фбих нема више од 2-3% Срба.На државном нивоу, у СИПА и Дирекцији за КПТ је такође нарушен национални баланс на штету Срба,а и на штету Хрвата, до те границе да су поједини дијелови толико етнички чисти да их зову ''седма муслиманска бригада''.Враћати се на попис становништва из 1991 године, у сваком смислу је политичка демагогија која је наметнута од стране ''окупатора''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.02.2016 19:38

Навео сам ти конкретнw примјере које мозес провјерити на интернету, а ти упорно прицас у круг без конкретног примјера. Демагог мозе бити свако.... примјери, у којој слузби је то тако како ти казес? Ваљда слузба има име! Ја сам прицао за МИП ТК и стојим иза тога...

Name

Дијана

05.02.2016 08:49

Он је мени баш сладак...као из филмова,,...и волим га иако је паметан...

ОДГОВОРИТЕ