Радончић очекивано остаје у притвору

Лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић, који је осумњичен за ометање рада правосуђа, остаће у притвору након што је Суд БиХ одбио као неосновану жалбу његових бранилаца.

Босна и Херцеговина 03.02.2016 | 22:53
Радончић очекивано остаје у притвору

Жалба против овог рјешења ванпретресног вијећа Суда БиХ није допуштена, саопштено је из Суда БиХ.

На упит да ли би одлука Уставног суда БиХ по апелацији одбране Радончића могла бити донесене прије истека једномјесечног притвора лидеру СББ-а који може трајати до 25. фебруара или до нове одлуке Суда, Видовић каже да је то тешко изводиво.

"Уставни суд је дужан да хитно разматра притворске одлуке. Тешко је за очекивати, али вјерујем да ће Уставни суд узети апелацију у хитну процедуру", казала је она.

Тужилаштво Босне и Херцеговине данас је саслушало члана Предсједништва БиХ и лидера СДА у овом конкретном случају, тачније због начина на који је именована амбасадорица БиХ у Словенији Нермана Хаџијахић коју је СББ предложио Изетбеговићу.

"Мислим да би његова изјава могла бити од користи за разјашњење чињеничог стања обзиром да је ту одлуку о именовању донијело Предсједништво БиХ. Изетбеговић може дати објашњење у вези с тим. Тужилаштво БиХ је позвало све особе које су споменуте у тим разговорима. Немам разлога да не вјерујем да ће изјава Изетбеговића ићи у корист Радончића. Вјерујем да хоће. Не вјерујем да би Предсједништво донијело одлуку на незаконит начин", категорична је Видовић.

Радончић је осумњичен за кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, ометање рада правосуђа и кривично дјело давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Радончићев адвокатски тим уложио је прошле седмице жалбу Апелационом вијећу Суда БиХ на одређивање притвора Радончићу.

Суд БиХ је 28. јануара одредио мјесец дана притвора Радончићу, којег Тужилаштво БиХ терети за ометање рада правосуђа.

У образложењу одлуке Суда БиХ наведено је да је Радончићу одређен притвор због опасности да би боравком на слободи могао утицати на свједоке, ометати истрагу, прикривати доказе или починити ново кривично дјело.

Извор: Агенције/Н1

 

 

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

03.02.2016 17:44

И треба да је тамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Y

03.02.2016 19:46

Фали му друство?

ОДГОВОРИТЕ
Name

добојка

03.02.2016 22:43

ФАХРУДИН РАДОНЧИЋ ЈЕ МНОГО БОЉИ ПОЛИТИЧАР ОД ИЗЕТБЕГОВИЋА А ВЕЋИНА ДОБОЈЛИЈА ВЈЕРУЈЕ ДА БИ МНОГО ВИШЕ СЛОГЕ И РАДА У БОСНИ БИЛО ДА НЕ ВЛАДА ИЗЕТБЕГОВИЋ.РАДОНЧИЋ НИЈЕ НАЦИОНАЛИСТА А ТО ЈЕ НАЈБОЉЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

03.02.2016 22:46

Знали он за страјк гладју јели цуо за ту могуцност кад будете у посјети реците да има и та могуцност

ОДГОВОРИТЕ