Ухапшени код Дечана имао заставу ИД

Косовска полиција пронашла је заставу Исламске државе у кући Куштрима Куртија, једног из групе Албанаца ухапшене испред капије манастира Високи Дечани.

Србија 03.02.2016 | 13:15
Ухапшени код Дечана имао заставу ИД

Црну заставу са натписима на арапском језику, за коју се верује да је симбол терористичке организације Исламска држава, полиција је пронашла током рације у кући Куштрима Куртија из Ђаковице, наводи лист Зери.

У току је и балистички преглед заплењеног оружја у возилу ухапшене групе Албанаца, како би се утврдила основаност сумњи да су извршили оружани напад на куће повратника у селу Берково код Клине.

Кфор и полиција су испред капије манастира Високи Дечани прошле суботе ухапсили четири Албанца - Арбена Имерија из Златара код Приштине, Аљбана Кељмендија из Урошевца и Куштрима Куртија и Куштрима Раму из Ђаковице.

У њиховом возилу је пронађен калашњиков АК 47 са 20 метака и пиштољ калибра девет милиметара са 16 метака.

Тужилаштво сумња да је ухапшена четворка одговорна и за оружане нападе на Србе у Гораждевцу.

Косовске службе безбедности имају податке да је један од ухапшених учесник рата у Сирији на страни Исламске државе, а да је други заустављен на путу до Сирије и враћен на Косово.

Ухапшенима је одређен притвор од 30 дана. Тренутно се терете за незаконито поседовање оружја.

Монаштво манастира Високи Дечани верује да су ухапшени имали намеру да изведу оружани напад на манастир.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

03.02.2016 14:26

Прво би је морао сажвакати па онда би даље разговарали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

03.02.2016 19:06

Незнам да ли је држање туђих застава и симбола кажњиво по закону фантомски државе Косова? Ако није не може полиција њему тада по закону ништа, а ако јесте где је ту тада слобода?

ОДГОВОРИТЕ