Uhapšeni kod Dečana imao zastavu ID

Kosovska policija pronašla je zastavu Islamske države u kući Kuštrima Kurtija, jednog iz grupe Albanaca uhapšene ispred kapije manastira Visoki Dečani.

Srbija 03.02.2016 | 13:15
Uhapšeni kod Dečana imao zastavu ID

Crnu zastavu sa natpisima na arapskom jeziku, za koju se veruje da je simbol terorističke organizacije Islamska država, policija je pronašla tokom racije u kući Kuštrima Kurtija iz Đakovice, navodi list Zeri.

U toku je i balistički pregled zaplenjenog oružja u vozilu uhapšene grupe Albanaca, kako bi se utvrdila osnovanost sumnji da su izvršili oružani napad na kuće povratnika u selu Berkovo kod Kline.

Kfor i policija su ispred kapije manastira Visoki Dečani prošle subote uhapsili četiri Albanca - Arbena Imerija iz Zlatara kod Prištine, Aljbana Keljmendija iz Uroševca i Kuštrima Kurtija i Kuštrima Ramu iz Đakovice.

U njihovom vozilu je pronađen kalašnjikov AK 47 sa 20 metaka i pištolj kalibra devet milimetara sa 16 metaka.

Tužilaštvo sumnja da je uhapšena četvorka odgovorna i za oružane napade na Srbe u Goraždevcu.

Kosovske službe bezbednosti imaju podatke da je jedan od uhapšenih učesnik rata u Siriji na strani Islamske države, a da je drugi zaustavljen na putu do Sirije i vraćen na Kosovo.

Uhapšenima je određen pritvor od 30 dana. Trenutno se terete za nezakonito posedovanje oružja.

Monaštvo manastira Visoki Dečani veruje da su uhapšeni imali nameru da izvedu oružani napad na manastir.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Crni

03.02.2016 15:26

Prvo bi je morao sažvakati pa onda bi dalje razgovarali

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

03.02.2016 20:06

Незнам да ли је држање туђих застава и симбола кажњиво по закону фантомски државе Косова? Ако није не може полиција њему тада по закону ништа, а ако јесте где је ту тада слобода?

ODGOVORITE