Новинарку подметнули као српског шпијуна

Снимак хапшења наводног српског шпијуна у Турској заправо је снимак хапшења турске новинарке који се догодио још пре две године, сазнаје Курир.

Свијет 03.02.2016 | 12:20
Новинарку подметнули као српског шпијуна

Турски "Сабах" је у уторак објавио да су њихове снаге безбедности ухапсиле две особе у граду Сур, у провинцији Дијарбакир, за које наводе да су инострани шпијуни. Један од њих је Британац, а други је наводно пореклом из Србије.

Хапшење се, наводно, одиграло у близини просторија Радничке партије Курдистана, коју званична Анкара сматра терористичком групом. На видео-снимку, који је објавио овај турски медиј, види се како се аутомобил специјалних снага зауставља на путу, а мушкарац из возила искаче и одвлачи у аутомобил једну жену.

Међутим, како Курир сазнаје, посреди је још један покушај подметања Србији.

"Дакле, ради се о хапшењу турске новинарке Бератине Јилџхтан из 2014. године који су њихови медији тада објавили као ударну вест. Нико од званичника из Анкаре досад се није огласио поводом ове срамне подметачине. У питању је нови покушај неких структура из те земље да блате Србију", речено нам је у безбедносно-обавештајним структурама Србије.

Подсетимо, пре три дана турски медији су објавили и да "српски снајперисти ратују на страни Курда против Турске". Међутим, ту информацију демантовала је Амбасада Србије у Турској.

И турски шеф дипломатије Ефкан Ала одбацио је тврдње да је на југоистоку те земље ухваћен српски снајпериста који се борио на страни екстремиста Радничке партије Курдистана (ПКК).

Извор: Курир

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

03.02.2016 13:21

На НЕМОЋНЕ СРБе због југослсвенства и комунизма и зец ногу диже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

03.02.2016 14:24

Дигни је и ти Микицу а сто се мене тице мозес обадвије.

Name

сноуден

03.02.2016 14:20

Турска посла.Ста друго од њих оцекивати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

03.02.2016 14:30

Муслимани су у БиХ те рецепте испробавали за вријеме рата, али је њима вјеровао цио свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

04.02.2016 03:49

А СРНИ нико. Сваста.

Name

турске игрице

03.02.2016 19:30

Он су вјести играци. Запад је цутке дао дрзављанства милионима Курда само да не љути Турску. Ово са Србијом им треба да извуку коју кинту од Арапа. Кинта је стара сленг ријец за новциц зарадјен свиме осим постеним радом. Инаце Курди су у вецини пристојни и не будалесу. Позитивно мисљење и искуство. Гдје могу ту помогну, а гдје не могу ту се у вецини макну. На крају нису они освајали Свијет него је Свијет освајао њих.

ОДГОВОРИТЕ