Novinarku podmetnuli kao srpskog špijuna

Snimak hapšenja navodnog srpskog špijuna u Turskoj zapravo je snimak hapšenja turske novinarke koji se dogodio još pre dve godine, saznaje Kurir.

Svijet 03.02.2016 | 12:20
Novinarku podmetnuli kao srpskog špijuna

Turski "Sabah" je u utorak objavio da su njihove snage bezbednosti uhapsile dve osobe u gradu Sur, u provinciji Dijarbakir, za koje navode da su inostrani špijuni. Jedan od njih je Britanac, a drugi je navodno poreklom iz Srbije.

Hapšenje se, navodno, odigralo u blizini prostorija Radničke partije Kurdistana, koju zvanična Ankara smatra terorističkom grupom. Na video-snimku, koji je objavio ovaj turski medij, vidi se kako se automobil specijalnih snaga zaustavlja na putu, a muškarac iz vozila iskače i odvlači u automobil jednu ženu.

Međutim, kako Kurir saznaje, posredi je još jedan pokušaj podmetanja Srbiji.

"Dakle, radi se o hapšenju turske novinarke Beratine Jildžhtan iz 2014. godine koji su njihovi mediji tada objavili kao udarnu vest. Niko od zvaničnika iz Ankare dosad se nije oglasio povodom ove sramne podmetačine. U pitanju je novi pokušaj nekih struktura iz te zemlje da blate Srbiju", rečeno nam je u bezbednosno-obaveštajnim strukturama Srbije.

Podsetimo, pre tri dana turski mediji su objavili i da "srpski snajperisti ratuju na strani Kurda protiv Turske". Međutim, tu informaciju demantovala je Ambasada Srbije u Turskoj.

I turski šef diplomatije Efkan Ala odbacio je tvrdnje da je na jugoistoku te zemlje uhvaćen srpski snajperista koji se borio na strani ekstremista Radničke partije Kurdistana (PKK).

Izvor: Kurir

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

03.02.2016 13:21

На НЕМОЋНЕ СРБе због југослсвенства и комунизма и зец ногу диже!

ODGOVORITE
Name

Kumic

03.02.2016 14:24

Digni je i ti Mikicu a sto se mene tice mozes obadvije.

Name

snouden

03.02.2016 14:20

Turska posla.Sta drugo od njih ocekivati..

ODGOVORITE
Name

Brle

03.02.2016 14:30

Muslimani su u BiH te recepte isprobavali za vrijeme rata, ali je njima vjerovao cio svijet.

ODGOVORITE
Name

kiki

04.02.2016 03:49

A SRNI niko. Svasta.

Name

turske igrice

03.02.2016 19:30

On su vjesti igraci. Zapad je cutke dao drzavljanstva milionima Kurda samo da ne ljuti Tursku. Ovo sa Srbijom im treba da izvuku koju kintu od Arapa. Kinta je stara sleng rijec za novcic zaradjen svime osim postenim radom. Inace Kurdi su u vecini pristojni i ne budalesu. Pozitivno misljenje i iskustvo. Gdje mogu tu pomognu, a gdje ne mogu tu se u vecini maknu. Na kraju nisu oni osvajali Svijet nego je Svijet osvajao njih.

ODGOVORITE