Триглав лига: Ново коло - нова казна за Звезду!

Надлежно тело регионалне лиге поново "поништило" победу црвено-белих, уз још шест одузетих бодова и додатних 5.000 евра санкције!

Остали спортови 03.02.2016 | 15:00
Триглав лига: Ново коло - нова казна за Звезду!

Учешће БВК Црвена звезда у наставку регионалне лиге ове сезоне под великим је знаком питања, као и осталих српских клубова.

Црвено-бели су и у другом колу после паузе остварили победу, овог пута над Војводином, али им је и она "поништена", због става руководства лиге да ватерполисти Звезде Филип Кљајевић, Драган Драшковић и Срђан Аксентијевић немају право наступа, ни валидне лиценце.

"Регистровани су по правилима!", већ је одговорила Звезда, одбацујући оцену да трио не може да игра зато што је у Грузији наступио у квалификацијама за Лигу шампиона.

Ипак, Триглав регионална лига саопштила је у уторак да је црвено-белима одузето још шест бодова (чиме је њихов салдо "минус 6") и да ће морати да плате у касу лиге још 5.000 евра казне. Наравно, под условом да остану у лиги.

Да ли ће се црвено-бели задржати на Јадрану - биће брзо познато, баш као што ће се ускоро знати и заједнички став српских клубова, који су заказали састанак поводом новонастале ситуације.

Представници Србије у Триглав регионалној лиги сложили су се уочи заједничког скупа да су и наведени играчи црвено-белих регистровани према правилима.

Стога, извесно је да ће и резултати утакмица Раднички - Звезда (5:8) и Војводина - Звезда (9:10) бити признати бар при формирању међусобне табеле српских клубова, на основу које ће бити одређене стартне позиције пред домаћи плеј-оф.

Наведене две утакмице нису судили арбитри које је одредила регионална лига, јер су напуштали базене, а дуеле су водиле српске судије, што је био случај и у недељу, у Новом Саду, где су црвено-бели тријумфовали у неизвесној завршници.

Представници Србије одиграће још једно "међусобно" коло 19. фебруара, када ће Звезда бити домаћин Партизану, а Раднички Војводини.

Коментари / 0

Оставите коментар