Triglav liga: Novo kolo - nova kazna za Zvezdu!

Nadležno telo regionalne lige ponovo "poništilo" pobedu crveno-belih, uz još šest oduzetih bodova i dodatnih 5.000 evra sankcije!

Ostali sportovi 03.02.2016 | 15:00
Triglav liga: Novo kolo - nova kazna za Zvezdu!

Učešće BVK Crvena zvezda u nastavku regionalne lige ove sezone pod velikim je znakom pitanja, kao i ostalih srpskih klubova.

Crveno-beli su i u drugom kolu posle pauze ostvarili pobedu, ovog puta nad Vojvodinom, ali im je i ona "poništena", zbog stava rukovodstva lige da vaterpolisti Zvezde Filip Kljajević, Dragan Drašković i Srđan Aksentijević nemaju pravo nastupa, ni validne licence.

"Registrovani su po pravilima!", već je odgovorila Zvezda, odbacujući ocenu da trio ne može da igra zato što je u Gruziji nastupio u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ipak, Triglav regionalna liga saopštila je u utorak da je crveno-belima oduzeto još šest bodova (čime je njihov saldo "minus 6") i da će morati da plate u kasu lige još 5.000 evra kazne. Naravno, pod uslovom da ostanu u ligi.

Da li će se crveno-beli zadržati na Jadranu - biće brzo poznato, baš kao što će se uskoro znati i zajednički stav srpskih klubova, koji su zakazali sastanak povodom novonastale situacije.

Predstavnici Srbije u Triglav regionalnoj ligi složili su se uoči zajedničkog skupa da su i navedeni igrači crveno-belih registrovani prema pravilima.

Stoga, izvesno je da će i rezultati utakmica Radnički - Zvezda (5:8) i Vojvodina - Zvezda (9:10) biti priznati bar pri formiranju međusobne tabele srpskih klubova, na osnovu koje će biti određene startne pozicije pred domaći plej-of.

Navedene dve utakmice nisu sudili arbitri koje je odredila regionalna liga, jer su napuštali bazene, a duele su vodile srpske sudije, što je bio slučaj i u nedelju, u Novom Sadu, gde su crveno-beli trijumfovali u neizvesnoj završnici.

Predstavnici Srbije odigraće još jedno "međusobno" kolo 19. februara, kada će Zvezda biti domaćin Partizanu, a Radnički Vojvodini.

Komentari / 0

Ostavite komentar