Детоксикација за почетнике

Ако желите да очистите свој организам од токсина и масноћа, откријте три обавезна корака.

Здравље 03.02.2016 | 10:30
Детоксикација за почетнике

Неколико дана пре детокса смањите унос свих оних укусних јела у којима сви уживамо и избаците следеће: кафу,шећер, месо и млечне производе и убаците рибу, свеже воће, зелениш и остало поврће у сваки оброк. Можете почети и са појединачном конзумацијом сокова, по 1-3 дневно као замене за оброке и тако себе полако увести у процес детоксикације.

ТОКОМ ДЕТОКСА

На почетку првог дана било би добро да попијете чашу воде или воде са лимуном како бисте покренули свој организам. Врућа вода је најбоља, али може и она на собној темепратури. Пијте својих пет сокова, које сте направили за детоксикацију онолико често колико осећате потребу. С обзиром да не функционишемо сви на исти начин, усвојите правило да сачекате најмање један сат између сокова и да последњи попијете барем два сата пре спавања. Током дана уносите доста течности у организам – пијте воду, зелени чај (обицан или без кофеина) и биљне чајеве, онолико колико вам прија.

ПОСЛЕ ДЕТОКСА

Правилан начин исхране након детокса је исто врло важан. Првог дана после чишћења наставити са конзумирањем сокова, бистрих супа, свежег воћа и поврћа, од другог дана почети са грилованим и поврћем припремљеним на пари, а махунарке убацити тек трећег дана.

Четвртог дана се опрезно може увести риба или месо, по могућству бело месо. Млечни производи би требало да буду последњи којима ћете се вратити. Најбоља за ваше тело је заправо исхрана базирана на 80% сировом воћу и поврћу, чиме одржавате алкални баланс. Доказано је да повишена киселост организма јесте основа за стрес,умор, упале, гојазност и слабљење имуног система.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар