Папа Фрања глуми у филму како би дјеци приближио вјеру

Поглавар Римокатоличке папа Фрања постаће први папа у историји који је одлучио да глуми самог себе у филму. Он ће учествовати у снимању филма "Иза сунца", причи о деци широм света која се диве апостолима, док трагају за Исусуом Христом, преноси француска телевизијска станица "Франце 24".

Занимљивости 03.02.2016 | 08:59
Папа Фрања глуми у филму како би дјеци приближио вјеру

Идеја за снимање филма потекла је од папа Фрање лично, који је причу препустио холивудском филмском студију "АМБИ Пицтурес", коју су основали Андреа Иерволино и Моника Бакарди 2013. године.

Филмска компанија скоро је објавила нови блокбасер "Септембри у Ширазу" са Салмон Хајек, наводи француска ТВ станица. Поглавар Римокатоличке цркве жели да сними филм који ће моћи да допре до деце широм света, у циљу лакшег ширења католичке вере.

У филм ће бити уткана Јеванђеља и бајке за младе. Андреа Иерволино није крио одушевљење због чињенице да ће бити у прилици да сарађује са папа Фрањом.

"Наше узбуђење и захвалност због чињенице да ће папа учествовати у овом пројекту не може се описати речима. Ово није само филм, ово је порука, наш посао је да ту важну друштвену и духовну поруку пренесемо људима", изјавио је он за католичку новинску агенцију.

Ватикан је демантовао наводе о наводном учествовању папа Фрање у снимању новог филма. "Папа није глумац" поручио је новинарима портпарол Ватикана. Међутим, из компаније "АМБИ Пицтурес" наглашавају да ће се филм завршити поруком Поглавара Свете Столице деци како и где да пронађу Исуса Христа.

Почетак снимања филма заказан је за прву половину године на више локација у Италији.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар