Papa Franja glumi u filmu kako bi djeci približio vjeru

Poglavar Rimokatoličke papa Franja postaće prvi papa u istoriji koji je odlučio da glumi samog sebe u filmu. On će učestvovati u snimanju filma "Iza sunca", priči o deci širom sveta koja se dive apostolima, dok tragaju za Isusuom Hristom, prenosi francuska televizijska stanica "France 24".

Zanimljivosti 03.02.2016 | 08:59
Papa Franja glumi u filmu kako bi djeci približio vjeru

Ideja za snimanje filma potekla je od papa Franje lično, koji je priču prepustio holivudskom filmskom studiju "AMBI Pictures", koju su osnovali Andrea Iervolino i Monika Bakardi 2013. godine.

Filmska kompanija skoro je objavila novi blokbaser "Septembri u Širazu" sa Salmon Hajek, navodi francuska TV stanica. Poglavar Rimokatoličke crkve želi da snimi film koji će moći da dopre do dece širom sveta, u cilju lakšeg širenja katoličke vere.

U film će biti utkana Jevanđelja i bajke za mlade. Andrea Iervolino nije krio oduševljenje zbog činjenice da će biti u prilici da sarađuje sa papa Franjom.

"Naše uzbuđenje i zahvalnost zbog činjenice da će papa učestvovati u ovom projektu ne može se opisati rečima. Ovo nije samo film, ovo je poruka, naš posao je da tu važnu društvenu i duhovnu poruku prenesemo ljudima", izjavio je on za katoličku novinsku agenciju.

Vatikan je demantovao navode o navodnom učestvovanju papa Franje u snimanju novog filma. "Papa nije glumac" poručio je novinarima portparol Vatikana. Međutim, iz kompanije "AMBI Pictures" naglašavaju da će se film završiti porukom Poglavara Svete Stolice deci kako i gde da pronađu Isusa Hrista.

Početak snimanja filma zakazan je za prvu polovinu godine na više lokacija u Italiji.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar