Не знамо шта ће Руси с подморницама

Активност руских подморница у северном делу Атлантског океана је на нивоу из доба Хладног рата, ако не и на већој.

Свијет 03.02.2016 | 10:20
Не знамо шта ће Руси с подморницама

Шеф поморске команде НАТО, вицеадмирал Клајв Џонстон је потврдио да је северни Атлантик постао подручје од великог интереса и бриге за НАТО, с обзиром да капетани НАТО подморница шаљу извештаје о све чешћој присутности руских подморница.

“Још већу забринутост изазива чињеница да се није повећала само активност руских подморница, него и њихове технолошке могућности. Овакав ниво руских могућности још није виђен. Русија је покренула задивиљујући пут инвестиција на који Запад није одговорио. Њихов технолошки шок је фасцинантан и на томе им свака част. Њихове подморнице сада имају већи домет, боље системе и њима се лакше управља. Осим тога, професионалност посада у руској морнарици је невиђена и то нас забрињава“, рекао је Џонстон.

Он је истакао да САД и НАТО не би били забринути када би руски планови били познати.

“Не разумемо њихове стратешке и оперативне циљеве. Много тога што Руси раде у последње време не разумемо, све је некако скривено у другим активностима и то нас чини нервознима“, истакао је Џонстон.

Извор: Б92

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хм

03.02.2016 11:24

А брине ли их присуство њихових подморница у сјеверном Атлантику и свуда по свијету?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.02.2016 12:08

Баш би требали вама рећи шта планирају. Мој им је савјет да више обрате пажњу на мексички залив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

03.02.2016 14:30

То је пропаганда земаља НАТО пакта са којом оне желе под видом опасности од Руса да оправдају своје војне будете и по могућности да наметну русији трку у наоружању са којом желе да ИСЦРПЕ њезину економску моћ!

Name

Олади

03.02.2016 16:51

Микиц стара комуњара и удбас

Name

ВРС РВИ

03.02.2016 19:38

Малоприје прочитах један добар коментар на сајту РТС-а. Човјек је написао: "шта ће да раде него да роне?" Што се тиче трка у наоружању је већ почела. Није ми јасно како много људи мисле да ће запад исцрпити Русију? То постаје смјешно. У сваком случају ако би недао Бог запело (у шта сумњам) има ко да помогне. Мислим да су се Руси припемали читаво вријеме од када је Путин на власти док је НАТО спавао на ловорикама и уништавао мале државе. Укупно гледајући НАТО још има предност у броју авиона за које је питање да ли добри као нова генерација руских авиона мада ми је то мало дискутабикно јер Русија увелико извози авионе и дугачак списак купаца а за осталим каскају поготово у ракетним системима који могу да угрозе скоро све.

Name

Одговор

03.02.2016 18:23

Булава пројектили се не могу лансирати с копна. Ето сто це им подморнице. :П

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

03.02.2016 19:14

То је тачно, а УДБА је СРБе ОЛАДИЛА И ЗАЛУДИЛА за пар идући генерација. Зато док бившим комуњарама и УДБАШИМА законом живота не смркне СРБском народу неће сванути!