ФРА: Побједе Монака и Марсеља!

Кнежеви лагано против Бастије, из Монте Карла се види Лига шампиона! Показало се још једном да Монако воли да игра против Бастије, пошто је у претходних 12 међусобних дуела доживео само један пораз. Марсељ није одиграо ништа, а узео је све! Голом младог француског репрезентативца Нкудуа екипа Олимпика славила на гостовању Монпељеу.

Фудбал 02.02.2016 | 23:45
ФРА: Побједе Монака и Марсеља!

Монако се налази на путу повратка у Лигу шампиона. Кнежеви су вечерас на свом терену савладали Бастију са 2:0 у првој утакмици 24. кола француске Лиге 1 и учврстили се на другој позицији на табели иза неприкосновеног Пари Сен Жермена.

Показало се још једном да Монако воли да игра против Бастије, пошто је у претходних 12 међусобних дуела доживео само један пораз.

Ни у вечерашњој утакмици ствари једноставно нису могле да буду другачије. Зато што Монако ипак има знатно квалитетнију екипу, али и због тога што је на време отворио ривала.

Тачније Бастија је сама себе начела, пошто је капитен гостију Франсоа Модесто у 35. минуту, после корнера Монака, погодио мрежу своје екипе и то на прилично занимљив начин.

Тачку на победу ставио је португалски репрезентативац Бернардо Силва голом у 73. минуту и још једном је показао делић талента због којег се за њега озбиљно интересовао Јувентус у зимском прелазном року.

Марсељ није одиграо ништа, а узео је све! Голом младог француског репрезентативца Нкудуа екипа Олимпика славила на гостовању Монпељеу.

Један, али вредан! Ретко се у фудбалу дешава да нека екипа има баш само један шут ка голу противника и да дође до тријумфа. Управо то се десило Марсељу који је славио на гостовању Монпељеу са 1:0 у првој утакмици 24. кола француске Лиге 1.

Тешко да би могли да буду задовољнији навијачи Марсеља када је у питању коначан исход, док за игру својих љубимаца свакако имају доста речи критике.

А тај један погодак вредан сва три бода постигао је млади репрезентативац Француске Жорж Нкуду којем је ово био пет гол у сезони.

Шта тек да кажу навијачи Монпељеа, чија екипа је доминирала целим током утакмица, шутнула чак 14 пута ка голу ривала, али је изостала реализација.

Како год да су одиграли фудбалери Олимпика, остаје чињеница да је екипи из Марсеља ово била пета утакмица заредом без пораза.

Лига 1 – 24. коло

Уторак:
Монако – Бастија 2:0 (1:0)
/Модесто 35аг, Силва 73/

Монпеље – Марсељ 0:1 (0:0)
/Нкуду 68/

Среда:
19.00 Генган – Троа
19.00 Лил – Каен
19.00 Лион – Бордо
19.00 Нант – Газелек Ајачио
19.00 Ница – Тулуз
19.00 Ремс – Анже
21.00 ПСЖ – Лоријан

Четвртак:
21.00 Рен – Сент Етјен

Коментари / 0

Оставите коментар