FRA: Pobjede Monaka i Marselja!

Kneževi lagano protiv Bastije, iz Monte Karla se vidi Liga šampiona! Pokazalo se još jednom da Monako voli da igra protiv Bastije, pošto je u prethodnih 12 međusobnih duela doživeo samo jedan poraz. Marselj nije odigrao ništa, a uzeo je sve! Golom mladog francuskog reprezentativca Nkudua ekipa Olimpika slavila na gostovanju Monpeljeu.

Fudbal 02.02.2016 | 23:45
FRA: Pobjede Monaka i Marselja!

Monako se nalazi na putu povratka u Ligu šampiona. Kneževi su večeras na svom terenu savladali Bastiju sa 2:0 u prvoj utakmici 24. kola francuske Lige 1 i učvrstili se na drugoj poziciji na tabeli iza neprikosnovenog Pari Sen Žermena.

Pokazalo se još jednom da Monako voli da igra protiv Bastije, pošto je u prethodnih 12 međusobnih duela doživeo samo jedan poraz.

Ni u večerašnjoj utakmici stvari jednostavno nisu mogle da budu drugačije. Zato što Monako ipak ima znatno kvalitetniju ekipu, ali i zbog toga što je na vreme otvorio rivala.

Tačnije Bastija je sama sebe načela, pošto je kapiten gostiju Fransoa Modesto u 35. minutu, posle kornera Monaka, pogodio mrežu svoje ekipe i to na prilično zanimljiv način.

Tačku na pobedu stavio je portugalski reprezentativac Bernardo Silva golom u 73. minutu i još jednom je pokazao delić talenta zbog kojeg se za njega ozbiljno interesovao Juventus u zimskom prelaznom roku.

Marselj nije odigrao ništa, a uzeo je sve! Golom mladog francuskog reprezentativca Nkudua ekipa Olimpika slavila na gostovanju Monpeljeu.

Jedan, ali vredan! Retko se u fudbalu dešava da neka ekipa ima baš samo jedan šut ka golu protivnika i da dođe do trijumfa. Upravo to se desilo Marselju koji je slavio na gostovanju Monpeljeu sa 1:0 u prvoj utakmici 24. kola francuske Lige 1.

Teško da bi mogli da budu zadovoljniji navijači Marselja kada je u pitanju konačan ishod, dok za igru svojih ljubimaca svakako imaju dosta reči kritike.

A taj jedan pogodak vredan sva tri boda postigao je mladi reprezentativac Francuske Žorž Nkudu kojem je ovo bio pet gol u sezoni.

Šta tek da kažu navijači Monpeljea, čija ekipa je dominirala celim tokom utakmica, šutnula čak 14 puta ka golu rivala, ali je izostala realizacija.

Kako god da su odigrali fudbaleri Olimpika, ostaje činjenica da je ekipi iz Marselja ovo bila peta utakmica zaredom bez poraza.

Liga 1 – 24. kolo

Utorak:
Monako – Bastija 2:0 (1:0)
/Modesto 35ag, Silva 73/

Monpelje – Marselj 0:1 (0:0)
/Nkudu 68/

Sreda:
19.00 Gengan – Troa
19.00 Lil – Kaen
19.00 Lion – Bordo
19.00 Nant – Gazelek Ajačio
19.00 Nica – Tuluz
19.00 Rems – Anže
21.00 PSŽ – Lorijan

Četvrtak:
21.00 Ren – Sent Etjen

Komentari / 0

Ostavite komentar