"Тврдње о српском снајперисти спекулације"

Министар унутрашњих послова Турске Ефкан Ала одбацио је тврдње да је на југоистоку те земље ухваћен српски снајпериста који се борио на страни ПКК.

Свијет 02.02.2016 | 22:14
"Тврдње о српском снајперисти спекулације"

Неколико провладиних листова и новинских агенција објавило је прошле недеље причу о томе да је у југоисточној провинцији Сирнак, наводно, ухваћен један српски снајпериста, а да је један снајпериста који је недавно убијен у истој области био Србин, преноси турски лист Заман.

Турски медији су раније, такође, пренели да су до сада турске снаге безбедности убиле тројицу српских снајпериста, позивајући се на обавештајне извештаје.

У изјави новинарима, министар Ала је реаговао на те тврдње и рекао да то није тачно.

"То није истина. Било је страних снајпериста као што је рекао наш премијер. Извештаји о снајперисти из земље коју сте поменули су спекулација. Ми не објављујемо националности бораца", рекао је Ала, наводи лист.

Министар је додао да повремено може доћи до илегалних прелазака из Сирије у Турску упркос мерама безбедности и то због нестабилног стања у којем се Сирија налази, али рекао је да они који пређу илегално углавном буду ухапшени.

Амбасада Србије у Турској је у недељу објавила саопштење у којем каже да очекује да буде званично информисана о наводима турске владе, како би релевантни турски и српски званичници могли да сарађују на разјашњењу тих тврдњи.

"Србија је донела закон који оштро кажњава било какву активност те врсте. Овакве тврдње се у сваком случају не могу, нити их треба доводити на било који начин у везу са званичном политиком или активностима Србије и њених институција", наводи се у саопштењу амбасаде које је било прослеђено турским медијима.

Коментари / 0

Оставите коментар