ЕП: 1/4-финале на дохват руке - Србија згромила Словенију у Арени!

Нека се спреме магични Португалци! Изабраници Аце Ковачевића сјајном игром у другом полувремену дошли до убедљивог тријумфа на отварању турнира - 5:1!

Фудбал 02.02.2016 | 20:15
ЕП: 1/4-финале на дохват руке - Србија згромила Словенију у Арени!

Старт из снова за домаћина 10. Европског првенства у футсалу! Селекција Србије убедљиво је савладала Словенију на отварању турнира у Београдској арени и направила вероватно и кључни корак ка пласману у четвртфинале - 5:1 (1:1).

Иако им је било потребно готово 20 минута да дођу до своје игре, изабраници Аце Ковачевића успели су да надмудре упорне Словенце и на крају дођу до заслуженог тријумфа, а пролаз у наредну фазу би већ четвртак могли да им обезбеде Португалци, који се од 18.30 састају са Словенијом.

Словенија је вечерас успела да искористи почетну нервозу српске селекције и поведе већ у трећем минуту голом Осредкара. После тога српски репрезентативци су имали неколико минута празног хода, који је трајао све до 14. минута, када је Слободан Јањић скинуо камен са срца себи и својим саиграчима.

Гости су и након примљеног гола успевали да држе контролу игре, али како се прво полувреме ближило крају напади Орлова су постајали све опаснији. Одличну најаву онога што ће се догодити у другом делу игре у 17. минуту је направио капитен Марко Перић, чији је пројектил из велике удаљености поштено продрмао конструкцију словеначког гола.

Далеко одлучније репрезентативци Србије заиграли су у другом полувремену, па су Словенци капитулирали већ у првом нападу нашег тима. Била је то добро искомбинована акција са неколико брзо размењених пасова. Перић је оставио лопту Коцићу на тацну, а овај опалио по лопти, која је уз мало среће завршила иза леђа одличног Алена Мордеја.

Словенци после тог гола више нису били исти тим на терену. Да ће Орлови доћи до великог славља у овом мечу, било је јасно у 27. минут, када је Слободан Рајчевић повисио на 3:1. Своју феноменалну игру на овом мечу Младен Коцић је крунисао својим другим голом у 30. минуту, док је коначан резултат поставио Марко Пршић, у тренуцима када су Словенци играли са "летећим" голманом.

Наредни меч изабраници Аце Ковачевића играју у суботу од 21 час са Португалијом, када ће се највероватније одлучивати о првом месту у групи А.

Коментари / 0

Оставите коментар