EP: 1/4-finale na dohvat ruke - Srbija zgromila Sloveniju u Areni!

Neka se spreme magični Portugalci! Izabranici Ace Kovačevića sjajnom igrom u drugom poluvremenu došli do ubedljivog trijumfa na otvaranju turnira - 5:1!

Fudbal 02.02.2016 | 20:15
EP: 1/4-finale na dohvat ruke - Srbija zgromila Sloveniju u Areni!

Start iz snova za domaćina 10. Evropskog prvenstva u futsalu! Selekcija Srbije ubedljivo je savladala Sloveniju na otvaranju turnira u Beogradskoj areni i napravila verovatno i ključni korak ka plasmanu u četvrtfinale - 5:1 (1:1).

Iako im je bilo potrebno gotovo 20 minuta da dođu do svoje igre, izabranici Ace Kovačevića uspeli su da nadmudre uporne Slovence i na kraju dođu do zasluženog trijumfa, a prolaz u narednu fazu bi već četvrtak mogli da im obezbede Portugalci, koji se od 18.30 sastaju sa Slovenijom.

Slovenija je večeras uspela da iskoristi početnu nervozu srpske selekcije i povede već u trećem minutu golom Osredkara. Posle toga srpski reprezentativci su imali nekoliko minuta praznog hoda, koji je trajao sve do 14. minuta, kada je Slobodan Janjić skinuo kamen sa srca sebi i svojim saigračima.

Gosti su i nakon primljenog gola uspevali da drže kontrolu igre, ali kako se prvo poluvreme bližilo kraju napadi Orlova su postajali sve opasniji. Odličnu najavu onoga što će se dogoditi u drugom delu igre u 17. minutu je napravio kapiten Marko Perić, čiji je projektil iz velike udaljenosti pošteno prodrmao konstrukciju slovenačkog gola.

Daleko odlučnije reprezentativci Srbije zaigrali su u drugom poluvremenu, pa su Slovenci kapitulirali već u prvom napadu našeg tima. Bila je to dobro iskombinovana akcija sa nekoliko brzo razmenjenih pasova. Perić je ostavio loptu Kociću na tacnu, a ovaj opalio po lopti, koja je uz malo sreće završila iza leđa odličnog Alena Mordeja.

Slovenci posle tog gola više nisu bili isti tim na terenu. Da će Orlovi doći do velikog slavlja u ovom meču, bilo je jasno u 27. minut, kada je Slobodan Rajčević povisio na 3:1. Svoju fenomenalnu igru na ovom meču Mladen Kocić je krunisao svojim drugim golom u 30. minutu, dok je konačan rezultat postavio Marko Pršić, u trenucima kada su Slovenci igrali sa "letećim" golmanom.

Naredni meč izabranici Ace Kovačevića igraju u subotu od 21 čas sa Portugalijom, kada će se najverovatnije odlučivati o prvom mestu u grupi A.

Komentari / 0

Ostavite komentar