Петар Ненадић: Са Мађарима, шансе су "50-50"!

Репрезентација Србија састаће се са Мађарском у баражу за Светско првенство у Француској.

Остали спортови 03.02.2016 | 17:40
Петар Ненадић: Са Мађарима, шансе су "50-50"!

По мишљењу једног од лидера српског тима на Европском првенству у Пољској, Петра Ненадића, шансе обе селекције у јунском двомечу биће подједнаке. Улог је огроман, пласман на прво велико такмичење у олимпијском циклусу до Токија 2020. године.

"Нема фаворита. Реч је о две екипе подједнаког квалитета. Мађари су променили доста тога у последње две године. Доста је ту нових, младих играча, а води их Талант Душебајев. И њима је, као и нама, потребно време. Њихова предност може бити реванш у Мађарској, али данас ни један резултат више не гарантује пролаз. Мора се одиграти добро свих 120 минута", рекао је сјајни средњи бек "орлова"

Четврта репрезентација са ОИ 2012 у Лондону и четвртфиналиста са СП 2013 у Шпанији, Мађарска, није успела да се пласира на СП 2015 у Катару, а успех није стигао ни са доласком сјајног шпанског тренера на чело националног тима.

Мађари су завршили као 12. на ЕУРО 2016 у Пољској, што није било довољно да се оствари пласман у квалификације за Рио.

"Нама је веома битно да се пласирамо на Светско првенство и тако наставимо континуитет учешћа на великим такмичењима. Оптимизам постоји, јер је на ЕП ова екипа први пут била заједно. Иако нисмо остварили оно што смо желели, први пут смо се вратили са једног такмичења са нечим позитивним. Добра игра, створена хемија између нас није награђена, али се нада да ћемо то наплатити у овом баражу", закључио је Петар Ненадић.

Мечеви баража су на програму у терминима од 10. до 12, односно, 14. до 16. јуна. Србија је домаћин у првом мечу.

Селектор репрезентације Србије Дејан Перић овако је прокоментарисао ривала у борби за још једно велико такмичење:

"Пред нама је велики изазов. Свесни смо да је улог велики и носи пласман на Светско првенство. Мађарски рукомет,клупски и репрезентативни, изузетно поштујем. То је један прави противник против кога се можемо борити у две квалитетне утакмице и изборити пласман у Француску."

У осталим мечевима баража састају се:

Шведска - БиХ

Чешка - Македонија

Пољска - Холандија

Русија - Црна Гора

Исланд - Португалија

Словенија - Норвешка

Белорусија - Летонија

Данска - Аустрија

Коментари / 0

Оставите коментар