Petar Nenadić: Sa Mađarima, šanse su "50-50"!

Reprezentacija Srbija sastaće se sa Mađarskom u baražu za Svetsko prvenstvo u Francuskoj.

Ostali sportovi 03.02.2016 | 17:40
Petar Nenadić: Sa Mađarima, šanse su "50-50"!

Po mišljenju jednog od lidera srpskog tima na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, Petra Nenadića, šanse obe selekcije u junskom dvomeču biće podjednake. Ulog je ogroman, plasman na prvo veliko takmičenje u olimpijskom ciklusu do Tokija 2020. godine.

"Nema favorita. Reč je o dve ekipe podjednakog kvaliteta. Mađari su promenili dosta toga u poslednje dve godine. Dosta je tu novih, mladih igrača, a vodi ih Talant Dušebajev. I njima je, kao i nama, potrebno vreme. Njihova prednost može biti revanš u Mađarskoj, ali danas ni jedan rezultat više ne garantuje prolaz. Mora se odigrati dobro svih 120 minuta", rekao je sjajni srednji bek "orlova"

Četvrta reprezentacija sa OI 2012 u Londonu i četvrtfinalista sa SP 2013 u Španiji, Mađarska, nije uspela da se plasira na SP 2015 u Kataru, a uspeh nije stigao ni sa dolaskom sjajnog španskog trenera na čelo nacionalnog tima.

Mađari su završili kao 12. na EURO 2016 u Poljskoj, što nije bilo dovoljno da se ostvari plasman u kvalifikacije za Rio.

"Nama je veoma bitno da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i tako nastavimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Optimizam postoji, jer je na EP ova ekipa prvi put bila zajedno. Iako nismo ostvarili ono što smo želeli, prvi put smo se vratili sa jednog takmičenja sa nečim pozitivnim. Dobra igra, stvorena hemija između nas nije nagrađena, ali se nada da ćemo to naplatiti u ovom baražu", zaključio je Petar Nenadić.

Mečevi baraža su na programu u terminima od 10. do 12, odnosno, 14. do 16. juna. Srbija je domaćin u prvom meču.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Perić ovako je prokomentarisao rivala u borbi za još jedno veliko takmičenje:

"Pred nama je veliki izazov. Svesni smo da je ulog veliki i nosi plasman na Svetsko prvenstvo. Mađarski rukomet,klupski i reprezentativni, izuzetno poštujem. To je jedan pravi protivnik protiv koga se možemo boriti u dve kvalitetne utakmice i izboriti plasman u Francusku."

U ostalim mečevima baraža sastaju se:

Švedska - BiH

Češka - Makedonija

Poljska - Holandija

Rusija - Crna Gora

Island - Portugalija

Slovenija - Norveška

Belorusija - Letonija

Danska - Austrija

Komentari / 0

Ostavite komentar