Партизан због Андрије продаје ОБА нападача!

Абубакар и Божинов, према речима Илиева, највероватније иду у Кину. Зашто обојица? "Морамо, да бисмо надоместили минус због случаја Живковић".

Фудбал 03.02.2016 | 00:15
Партизан због Андрије продаје ОБА нападача!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев не штеди Андрију Живковића, који је у међувремену и враћен са припрема и отписан за други део сезоне.

Због његове одлуке да не продужи уговор са клубом, због чега ће Партизан на њему изгубити милионе, Илиев је био, како каже, приморан да прода и Валерија Божинова и Абубакара Оумаруа.

"Појачано је интересовање из Кине и за Абубакара и за Божинова. За Оумаруа смо чак добили позиве два клуба, док за Валерија чекамо званичну понуду", рекао је Ивица Илиев репортерима на Кипру, где се Партизан припрема за наставак сезоне и решава горуће проблеме.

"Оумару је планиран да оде још пре два месеца, његов одлазак је одавно припремљен, јер правимо екипу са карактеристикама играча који морају да доминирају у Србији. С друге стане, интересовање са Божинова је новост, а с обзиром на свима добро познате околности, можда ћемо и њега морати да продамо, како бисмо надоместили минус настао због сучаја Живковић", додао је Илиев.

Колико ће Партизан зарадити уколико прода обојицу нападача, а крај прелазног рока у Кини је 26. фебруара? Наводно, 1.200.000 евра за Камерунца и 1.000.000 за Бугарина.

Оумару је са пет погодака у Лиги Европе био најефикаснији евро-нападач, а постигао је још пет у Суперлиги на укупно 26 утакмица од доласка у Хумску. Божинов није дао гол у Европи, али је постигао 12 у Суперлиги на 19 мечева, док је дрес Партизана носио још 11 пута на европским мечевима и у Купу Србије.

Обојица су стигла летос.

Према речима Илиева, Партизан је желео да прода Оумаруа, јер се испоставило да његове карактеристике нису погодне за Суперлигу, где се клубови углавном бране против црно-белих, а то сведочи и његов учинак у Европи, где су нападачи црно-белих имали далеко више простора за бег и завршницу. С друге стране, корпулентни и не баш сјајно припремљени Божинов испоставио се као боље решење на домаћој сцени, јер је упркос манама доказао да на малом простору може да реши многе ситуације и погоди мрежу.

Шта год да су планирали у клубу, околности су их натерале на промену плана.

С обзиром на то да је Живковић у међувремену суспендован и да је мало вероватно да ће играти до краја сезоне, а да су из клуба отишли Никола Нинковић, Стефан Бабовић, Петар Грбић, Никола Трујић и Иван Шапоњић, уколико би њиховим стопама кренули и Оумару и Божинов, заправо би комплетна навала црно-белих "нестала" у једном прелазном року и са њима 40 постигнутих голова у првом делу сезоне, уз 27 асистенција.

Коментари / 0

Оставите коментар