Partizan zbog Andrije prodaje OBA napadača!

Abubakar i Božinov, prema rečima Ilieva, najverovatnije idu u Kinu. Zašto obojica? "Moramo, da bismo nadomestili minus zbog slučaja Živković".

Fudbal 03.02.2016 | 00:15
Partizan zbog Andrije prodaje OBA napadača!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev ne štedi Andriju Živkovića, koji je u međuvremenu i vraćen sa priprema i otpisan za drugi deo sezone.

Zbog njegove odluke da ne produži ugovor sa klubom, zbog čega će Partizan na njemu izgubiti milione, Iliev je bio, kako kaže, primoran da proda i Valerija Božinova i Abubakara Oumarua.

"Pojačano je interesovanje iz Kine i za Abubakara i za Božinova. Za Oumarua smo čak dobili pozive dva kluba, dok za Valerija čekamo zvaničnu ponudu", rekao je Ivica Iliev reporterima na Kipru, gde se Partizan priprema za nastavak sezone i rešava goruće probleme.

"Oumaru je planiran da ode još pre dva meseca, njegov odlazak je odavno pripremljen, jer pravimo ekipu sa karakteristikama igrača koji moraju da dominiraju u Srbiji. S druge stane, interesovanje sa Božinova je novost, a s obzirom na svima dobro poznate okolnosti, možda ćemo i njega morati da prodamo, kako bismo nadomestili minus nastao zbog sučaja Živković", dodao je Iliev.

Koliko će Partizan zaraditi ukoliko proda obojicu napadača, a kraj prelaznog roka u Kini je 26. februara? Navodno, 1.200.000 evra za Kamerunca i 1.000.000 za Bugarina.

Oumaru je sa pet pogodaka u Ligi Evrope bio najefikasniji evro-napadač, a postigao je još pet u Superligi na ukupno 26 utakmica od dolaska u Humsku. Božinov nije dao gol u Evropi, ali je postigao 12 u Superligi na 19 mečeva, dok je dres Partizana nosio još 11 puta na evropskim mečevima i u Kupu Srbije.

Obojica su stigla letos.

Prema rečima Ilieva, Partizan je želeo da proda Oumarua, jer se ispostavilo da njegove karakteristike nisu pogodne za Superligu, gde se klubovi uglavnom brane protiv crno-belih, a to svedoči i njegov učinak u Evropi, gde su napadači crno-belih imali daleko više prostora za beg i završnicu. S druge strane, korpulentni i ne baš sjajno pripremljeni Božinov ispostavio se kao bolje rešenje na domaćoj sceni, jer je uprkos manama dokazao da na malom prostoru može da reši mnoge situacije i pogodi mrežu.

Šta god da su planirali u klubu, okolnosti su ih naterale na promenu plana.

S obzirom na to da je Živković u međuvremenu suspendovan i da je malo verovatno da će igrati do kraja sezone, a da su iz kluba otišli Nikola Ninković, Stefan Babović, Petar Grbić, Nikola Trujić i Ivan Šaponjić, ukoliko bi njihovim stopama krenuli i Oumaru i Božinov, zapravo bi kompletna navala crno-belih "nestala" u jednom prelaznom roku i sa njima 40 postignutih golova u prvom delu sezone, uz 27 asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar