Анализа: Андрија Живковић и Партизан - КРАЈ?!

Клуб намерава да врати талентованог фудбалера са припрема и тако дефинитивно заврши мучну причу.

Фудбал 02.02.2016 | 21:30
Анализа: Андрија Живковић и Партизан - КРАЈ?!

Да ли је вишемесечна сага између Партизана и Андрије Живковића приведена крају?

Према информацијама које долазе са Кипра, где се актуелни шампион Србије налази на припремама, изгледа да јесте.

Руководство црно-белих, после много труда и убеђивања талентованог фудбалера да продужи уговор или барем пристане на трансфер ове зиме и тако клубу из Хумске обезбеди новчану добит, а у исто време избегне плаћање пенала инвестиционом фонду Пинија Захавија, најкасније до среде активираће одлуку донету још на састанку у Београду да Живковића одстране из екипе и врате са припрема из Никозије.

Тај чин значио би и дефинитивни растанак црно-белих и једног од најбољих младих играча Европе. Живковић ће очигледно доживети сличну судбину као и Данило Пантић, некадашњи саиграч из Омладинске школе и првог тима.

Партизан је у намери да убеди Живковића ишао толико далеко да је младом фудбалеру у понедељак увече понудио бланко уговор, невиђен на овим просторима, по којем би играч добио плату по свом избору и све остале погодности, али ни то није било довољно да друга страна стави потпис и мучне преговоре приведе крају.

Радна група "парног ваљка", посебно спортски директор Ивица Илиев, покушала је на све начине да пронађе заједнички језик са Андријом и Јовицом Живковић, као и менаџером Предрагом Ђорђевићем. Њихова решеност да се о продужетку сарадње разговара тек почетком лета, када и дефинитивно истекне актуелни уговор са Партизаном, била је пресудна.

Нису помогла ни убеђивање навијача, саиграча, бивших фудбалера...

Према писању Моззарт спорта, постоје два сценарија по којем би Живковић напустио припреме.

С обзиром на то да ће Живковић само још до лета остати члан Партизана и да је у Суперлиги борба за титулу изгубљена, спортски сектор црно-белих, тренер Иван Томић и директор Илиев, захвалили би се једном од најбољих играча уз образложење да се прави тим за будући период и да за Андрију у њему нема места јер ће на лето променити средину. Што у сваком случају има смисла.

Генерални директор Милош Вазура сматра да би суспензија била најбоље решење, јер би у том случају клуб показао снагу и одлучност да се једном за свагда стане на пут оваквим и сличним појавама у српском фудбалу.

Вазура је такође покушавао последњих дана да убеди Живковиће да пристану на продужетак сарадње, али је отац фудбалера, Јовица, према писању медија, одбио сваку могућност. На инсистирање да се одржи састнак, старији Живковић је рекао да нема времена. Није пристао ни да му челници Партизана дођу на ноге и да још једном поразговарају. Уз то, поручио је да Андрија неће напустити хотел у Никозији док не добије писмено обавештење о суспензији.

Живковић је у уторак тренирао са црно-белима, можда и последњи пут у каријери...

Коментари / 0

Оставите коментар