Analiza: Andrija Živković i Partizan - KRAJ?!

Klub namerava da vrati talentovanog fudbalera sa priprema i tako definitivno završi mučnu priču.

Fudbal 02.02.2016 | 21:30
Analiza: Andrija Živković i Partizan - KRAJ?!

Da li je višemesečna saga između Partizana i Andrije Živkovića privedena kraju?

Prema informacijama koje dolaze sa Kipra, gde se aktuelni šampion Srbije nalazi na pripremama, izgleda da jeste.

Rukovodstvo crno-belih, posle mnogo truda i ubeđivanja talentovanog fudbalera da produži ugovor ili barem pristane na transfer ove zime i tako klubu iz Humske obezbedi novčanu dobit, a u isto vreme izbegne plaćanje penala investicionom fondu Pinija Zahavija, najkasnije do srede aktiviraće odluku donetu još na sastanku u Beogradu da Živkovića odstrane iz ekipe i vrate sa priprema iz Nikozije.

Taj čin značio bi i definitivni rastanak crno-belih i jednog od najboljih mladih igrača Evrope. Živković će očigledno doživeti sličnu sudbinu kao i Danilo Pantić, nekadašnji saigrač iz Omladinske škole i prvog tima.

Partizan je u nameri da ubedi Živkovića išao toliko daleko da je mladom fudbaleru u ponedeljak uveče ponudio blanko ugovor, neviđen na ovim prostorima, po kojem bi igrač dobio platu po svom izboru i sve ostale pogodnosti, ali ni to nije bilo dovoljno da druga strana stavi potpis i mučne pregovore privede kraju.

Radna grupa "parnog valjka", posebno sportski direktor Ivica Iliev, pokušala je na sve načine da pronađe zajednički jezik sa Andrijom i Jovicom Živković, kao i menadžerom Predragom Đorđevićem. Njihova rešenost da se o produžetku saradnje razgovara tek početkom leta, kada i definitivno istekne aktuelni ugovor sa Partizanom, bila je presudna.

Nisu pomogla ni ubeđivanje navijača, saigrača, bivših fudbalera...

Prema pisanju Mozzart sporta, postoje dva scenarija po kojem bi Živković napustio pripreme.

S obzirom na to da će Živković samo još do leta ostati član Partizana i da je u Superligi borba za titulu izgubljena, sportski sektor crno-belih, trener Ivan Tomić i direktor Iliev, zahvalili bi se jednom od najboljih igrača uz obrazloženje da se pravi tim za budući period i da za Andriju u njemu nema mesta jer će na leto promeniti sredinu. Što u svakom slučaju ima smisla.

Generalni direktor Miloš Vazura smatra da bi suspenzija bila najbolje rešenje, jer bi u tom slučaju klub pokazao snagu i odlučnost da se jednom za svagda stane na put ovakvim i sličnim pojavama u srpskom fudbalu.

Vazura je takođe pokušavao poslednjih dana da ubedi Živkoviće da pristanu na produžetak saradnje, ali je otac fudbalera, Jovica, prema pisanju medija, odbio svaku mogućnost. Na insistiranje da se održi sastnak, stariji Živković je rekao da nema vremena. Nije pristao ni da mu čelnici Partizana dođu na noge i da još jednom porazgovaraju. Uz to, poručio je da Andrija neće napustiti hotel u Nikoziji dok ne dobije pismeno obaveštenje o suspenziji.

Živković je u utorak trenirao sa crno-belima, možda i poslednji put u karijeri...

Komentari / 0

Ostavite komentar