ПЛ - најава: Лестер чека Ливерпул, Тадић на "Емиратима"!

Сензационални лидер енглеског првенства покушаће да се реваншира за један од само два пораза у досадашња 23 кола.

Фудбал 02.02.2016 | 17:20
ПЛ - најава: Лестер чека Ливерпул, Тадић на "Емиратима"!

Минулог викенда играни су мечеви четврте рунде ФА купа, а у уторак и среду ће Енглези искористити једну од последњих прилика за "ванредно" коло Премијер лиге, с обзиром на то да се средином фебруара наставља такмичење у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Након 60 одсто шампионата 2015/16, на табели води Лестер са три бода више од Манчестер ситија и Арсенала, тако да је вероватно прошао и последњи тренутак за тврдње скептика да тим Клаудија Ранијерија не може до титуле (или бар до директног пласмана у Лигу шампиона) и да "мора" да дође до пада.

Лестеру свакако предстоји још много тешких утакмица, у којима ће Варди, Махрез и екипа бити стављени на велика искушења.

У наредних 12 дана, наћи ће се у серији од три таква меча, пошто им након окршаја са Ливерпулом (уторак, 20.45) на домаћем терену, следе гостовања најближим пратиоцима, Ситију и Арсеналу.

Ливерпул је, уз Арсенал (2:5, још крајем септембра), једини ове сезоне успео да савлада Лестер у оквиру Премијер лиге и то минималним резултатом - 1:0, поготком Кристијана Бентекеа на "Боксинг деј".

Та утакмица на Енфилду означила је почетак голгетерског "поста", који је потрајао више од 350 минута, до победоносног поготка Роберта Хута на гостовању Тотенхему. Лестер након тога није успео да савлада последњепласирану Астон Вилу (1:1), да би у претходном колу против Стоука (3:0) наговестио повратак у форму.

"Ово је тренутак да запнемо како бисмо што дуже остали на врху. Следеће сезоне неће бити овако", поручио је својим играчима Ранијери, свестан да фаворити никада у историји Премијер лиге нису колективно подбацили као ове сезоне.

Можда ће бити од значаја то што "лисице" нису имале обавеза у ФА купу, док је Ливерпул у суботу одиграо тежак меч против Вест Хема (0:0), а уз то и даље није комплетан, јер су повређени Стариџ, Кутињо и Шкртел. Сигурно је да Јирген Клоп не може да рачуна да ће водећи тим лиге дозволити "редсима" да са 3:1 преокрену на 4:5, као што је пре 10 дана дозволио Норич...

Манчестер сити, чији менаџер Мануел Пелегрини се помирио са уступањем места Пепу Гвардиоли на крају сезоне, гостује Сандерленду, коме је сваки бод круцијалан у борби за опстанак.

Само што се Агуеро вратио у форму, "грађани" су претрпели нови велики губитак, у виду повреде колена Кевина Де Брујнеа. Ипак, далеко највећи проблем је одсуство Компанија у последњој линији тима, а капитен би могао да се врати најраније за две недеље.

Арсенал после много година има реалне изгледе да освоји титулу, али не зато што изабраници Арсена Венгера блистају и доминирају, већ зато што у лиги нема "казнене експедиције" каква је прошле сезоне био Челси.

Таман што је засео на чело табеле, Арсенал је испустио победу над Ливерпулом (3:3), затим ремизирао у Стоуку, па као традиционална муштерија изгубио на "Емиратима" од Челсија (0:1). Томе је битно кумовало искључење Мертесакера, али на крају крајева, пише се само коначан резултат.

Ако "тобџије" као домаћини савладају увек неугодни Саутемптон, са Тадићем, Манеом, Пелеом, однедавно и опасним Остином, моћи ће да искористе гостовање Борнмауту да ухвате максималан залет за окршај са Лестером и потом за одлазак на Олд Трафорд.

Венгер је, несумњиво, пресрећан због опоравка Алексиса Санчеза и остаје му да до комплетирања састава сачека још Велбека (ускоро), Вилшира и Казорлу (касније). Мада, историја наговештава да ће му се до тада повредити неки други важни играчи...

ПАРОВИ 24. КОЛА:

уторак

Арсенал - Саутемптон 20.45
Лестер - Ливерпул
Норич - Тотенхем
Сандерленд - Манчестер сити
Вест Хем - Астон Вила
Кристал Палас - Борнмаут 21.00
Манчестер јунајтед - Стоук
Вест Бромвич Албион - Свонси

среда

Евертон - Њукасл 20.45
Вотфорд - Челси 20.45

ТАБЕЛА: Лестер 47, Манчестер с. 44, Арсенал 44, Тотенхем 42, Манчестер ј. 37, Вест Хем 36, Ливерпул 34, Саутемптон 33, Стоук 33, Вотфорд 32, Кристал Палас 31, Евертон 29, Челси 28, ВБА 28, Свонси 25, Борнмаут 25, Норич 23, Њукасл 21, Сандерленд 19, Астон Вила 13.

Коментари / 0

Оставите коментар