PL - najava: Lester čeka Liverpul, Tadić na "Emiratima"!

Senzacionalni lider engleskog prvenstva pokušaće da se revanšira za jedan od samo dva poraza u dosadašnja 23 kola.

Fudbal 02.02.2016 | 17:20
PL - najava: Lester čeka Liverpul, Tadić na "Emiratima"!

Minulog vikenda igrani su mečevi četvrte runde FA kupa, a u utorak i sredu će Englezi iskoristiti jednu od poslednjih prilika za "vanredno" kolo Premijer lige, s obzirom na to da se sredinom februara nastavlja takmičenje u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Nakon 60 odsto šampionata 2015/16, na tabeli vodi Lester sa tri boda više od Mančester sitija i Arsenala, tako da je verovatno prošao i poslednji trenutak za tvrdnje skeptika da tim Klaudija Ranijerija ne može do titule (ili bar do direktnog plasmana u Ligu šampiona) i da "mora" da dođe do pada.

Lesteru svakako predstoji još mnogo teških utakmica, u kojima će Vardi, Mahrez i ekipa biti stavljeni na velika iskušenja.

U narednih 12 dana, naći će se u seriji od tri takva meča, pošto im nakon okršaja sa Liverpulom (utorak, 20.45) na domaćem terenu, slede gostovanja najbližim pratiocima, Sitiju i Arsenalu.

Liverpul je, uz Arsenal (2:5, još krajem septembra), jedini ove sezone uspeo da savlada Lester u okviru Premijer lige i to minimalnim rezultatom - 1:0, pogotkom Kristijana Bentekea na "Boksing dej".

Ta utakmica na Enfildu označila je početak golgeterskog "posta", koji je potrajao više od 350 minuta, do pobedonosnog pogotka Roberta Huta na gostovanju Totenhemu. Lester nakon toga nije uspeo da savlada poslednjeplasiranu Aston Vilu (1:1), da bi u prethodnom kolu protiv Stouka (3:0) nagovestio povratak u formu.

"Ovo je trenutak da zapnemo kako bismo što duže ostali na vrhu. Sledeće sezone neće biti ovako", poručio je svojim igračima Ranijeri, svestan da favoriti nikada u istoriji Premijer lige nisu kolektivno podbacili kao ove sezone.

Možda će biti od značaja to što "lisice" nisu imale obaveza u FA kupu, dok je Liverpul u subotu odigrao težak meč protiv Vest Hema (0:0), a uz to i dalje nije kompletan, jer su povređeni Staridž, Kutinjo i Škrtel. Sigurno je da Jirgen Klop ne može da računa da će vodeći tim lige dozvoliti "redsima" da sa 3:1 preokrenu na 4:5, kao što je pre 10 dana dozvolio Norič...

Mančester siti, čiji menadžer Manuel Pelegrini se pomirio sa ustupanjem mesta Pepu Gvardioli na kraju sezone, gostuje Sanderlendu, kome je svaki bod krucijalan u borbi za opstanak.

Samo što se Aguero vratio u formu, "građani" su pretrpeli novi veliki gubitak, u vidu povrede kolena Kevina De Brujnea. Ipak, daleko najveći problem je odsustvo Kompanija u poslednjoj liniji tima, a kapiten bi mogao da se vrati najranije za dve nedelje.

Arsenal posle mnogo godina ima realne izglede da osvoji titulu, ali ne zato što izabranici Arsena Vengera blistaju i dominiraju, već zato što u ligi nema "kaznene ekspedicije" kakva je prošle sezone bio Čelsi.

Taman što je zaseo na čelo tabele, Arsenal je ispustio pobedu nad Liverpulom (3:3), zatim remizirao u Stouku, pa kao tradicionalna mušterija izgubio na "Emiratima" od Čelsija (0:1). Tome je bitno kumovalo isključenje Mertesakera, ali na kraju krajeva, piše se samo konačan rezultat.

Ako "tobdžije" kao domaćini savladaju uvek neugodni Sautempton, sa Tadićem, Maneom, Peleom, odnedavno i opasnim Ostinom, moći će da iskoriste gostovanje Bornmautu da uhvate maksimalan zalet za okršaj sa Lesterom i potom za odlazak na Old Traford.

Venger je, nesumnjivo, presrećan zbog oporavka Aleksisa Sančeza i ostaje mu da do kompletiranja sastava sačeka još Velbeka (uskoro), Vilšira i Kazorlu (kasnije). Mada, istorija nagoveštava da će mu se do tada povrediti neki drugi važni igrači...

PAROVI 24. KOLA:

utorak

Arsenal - Sautempton 20.45
Lester - Liverpul
Norič - Totenhem
Sanderlend - Mančester siti
Vest Hem - Aston Vila
Kristal Palas - Bornmaut 21.00
Mančester junajted - Stouk
Vest Bromvič Albion - Svonsi

sreda

Everton - Njukasl 20.45
Votford - Čelsi 20.45

TABELA: Lester 47, Mančester s. 44, Arsenal 44, Totenhem 42, Mančester j. 37, Vest Hem 36, Liverpul 34, Sautempton 33, Stouk 33, Votford 32, Kristal Palas 31, Everton 29, Čelsi 28, VBA 28, Svonsi 25, Bornmaut 25, Norič 23, Njukasl 21, Sanderlend 19, Aston Vila 13.

Komentari / 0

Ostavite komentar