Нинковић: Требало је да пређем у ПАОК...!

Млади фудбалер се пожалио да му је "бивши играч Партизана" покварио договор са Солуњанима.

Фудбал 03.02.2016 | 14:00
Нинковић: Требало је да пређем у ПАОК...!

Никола Нинковић (21) емотивно је примио сазнање да је куцнуо час растанка са вољеним клубом.

Некадашњи млади репрезентативац Србије продат је Ђенови шест месеци пре истека уговора, дакле, у последњем тренутку је Партизан успео нешто да заради на једном од најмлађих капитена у својој историји.

Извештачи београдских спортских листова са припрема црно-белих на Кипру истичу да је популарни "Џиги" одбио понуду Наполија да на лето као слободан играч дође на Сан Паоло.

"Одбио сам да би клуб узео новац од мене, али и да не бих седео четири месеца без утакмица. Нисам тако желео да одем. На срећу, нашла се друга опција... Овај тренутак је морао да дође и најтежи је у мојој каријери. Цео живот сам у Партизану, остаћу срцем уз њега, али време је да идем. Остварио сам део сна, све остало ће бити доказивање", рекао је Нинковић, а преноси "Спорт".

Он је још почетком зимског прелазног рока имао понуду ПАОК-а.

"Био је 90 одсто договорен трансфер у наш братски клуб, међутим, бивши играч Партизана - не Влада Ивић - рекао је о мени све најгоре и трансфер је пропао".

Наводно, реч је о Звонимиру Вукићу, који је пред крај каријере играо за Солуњане и пролетос био озбиљан кандидат за спортског директора.

"Тај исти се питао и за довођење тренера тамо, па је уместо Србина предложио неког свога, кога су навијачи пре два дана јурили да га линчују. Нека му је на част, не знам шта сам му то лоше учинио", огорчено је причао Нинковић, који ће до краја сезоне на позајмицу играти за Кјево из Вероне.

У недељу се у грчким медијима појавила вест да ће ПАОК поставити Владимира Ивића за новог шефа стручног штаба, али је Хрват Игор Тудор, упркос серији лоших резултата у последње време (пораз и три ремија, за четврто место на табели), добио још једну шансу.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев захвалио се Нинковићу на сарадњи и нагласио да је својим потезима потврдио колико воли клуб.

"Одужио се колико је могао, учинио је велико дело. Одрекао се озбиљног новца који му је клуб дуговао, а уз то одбио да потпише уговор који би важио од лета. Желео је да оде тако да и Партизан заради, а сведоци смо да једна друга породица све чини да не дође до тога", алудирао је Илиев на "случај Живковић".

"Можда смо сви, у играчком смислу, очекивали више од Николе, његов потенцијал је неограничен. Потребно му је ново искуство и изазов".

Коментари / 0

Оставите коментар