Перић: Можемо да се носимо са Мађарском!

СелекторСрбије Дејан Перић сматра да је пред његовом екипом велики изазов у баражу за Светско првенство.

Остали спортови 03.02.2016 | 13:40
Перић: Можемо да се носимо са Мађарском!

Мађарска представља последњу препреку "Орловима" на путу ка СП у Француској.

"Свесни смо да је улог велики и носи пласман на Светско првенство. Мађарски рукомет, клупски и репрезентативни, изузетно поштујем. То је један прави противник против кога се можемо борити у две квалитетне утакмице и изборити пласман у Француску", рекао је Перић

Репрезентативац Петар Ненадић оценио је да обе селекције имају подједнаке шансе за пласман на првенство света.

"Нема фаворита. Реч је о две екипе подједнаког квалитета. Мађари су променили доста тога у последње две године. Доста је ту нових, младих играча, а води их Талант Душебајев. И њима је, као и нама, потребно време. Њихова предност може бити реванш у Мађарској, али данас ни један резултат више не гарантује пролаз. Мора се одиграти добро свих 120 минута", рекао је Ненадић.

Он је додао да је за Србију веома битан пласман на СП у Француској.

"Нама је веома битно да се пласирамо на Светско првенство у Француску и тако наставимо континуитет учешћа на великим такмичењима. Оптимизам постоји, јер је на ЕП ова екипа први пут била заједно. Иако нисмо остварили оно што смо желели, први пут смо се вратили са једног такмичења са нечим позитивним. Добра игра, створена хемија измедју нас није наградјена, али се нада да ћемо то наплатити у овом баражу", рекао је Ненадић.

Мечеви баража су на програму у терминима од 10. до 12, односно, 14. до 16. јуна. Србија је домаћин у првом дуелу.

Коментари / 0

Оставите коментар