Perić: Možemo da se nosimo sa Mađarskom!

SelektorSrbije Dejan Perić smatra da je pred njegovom ekipom veliki izazov u baražu za Svetsko prvenstvo.

Ostali sportovi 03.02.2016 | 13:40
Perić: Možemo da se nosimo sa Mađarskom!

Mađarska predstavlja poslednju prepreku "Orlovima" na putu ka SP u Francuskoj.

"Svesni smo da je ulog veliki i nosi plasman na Svetsko prvenstvo. Mađarski rukomet, klupski i reprezentativni, izuzetno poštujem. To je jedan pravi protivnik protiv koga se možemo boriti u dve kvalitetne utakmice i izboriti plasman u Francusku", rekao je Perić

Reprezentativac Petar Nenadić ocenio je da obe selekcije imaju podjednake šanse za plasman na prvenstvo sveta.

"Nema favorita. Reč je o dve ekipe podjednakog kvaliteta. Mađari su promenili dosta toga u poslednje dve godine. Dosta je tu novih, mladih igrača, a vodi ih Talant Dušebajev. I njima je, kao i nama, potrebno vreme. Njihova prednost može biti revanš u Mađarskoj, ali danas ni jedan rezultat više ne garantuje prolaz. Mora se odigrati dobro svih 120 minuta", rekao je Nenadić.

On je dodao da je za Srbiju veoma bitan plasman na SP u Francuskoj.

"Nama je veoma bitno da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Francusku i tako nastavimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Optimizam postoji, jer je na EP ova ekipa prvi put bila zajedno. Iako nismo ostvarili ono što smo želeli, prvi put smo se vratili sa jednog takmičenja sa nečim pozitivnim. Dobra igra, stvorena hemija izmedju nas nije nagradjena, ali se nada da ćemo to naplatiti u ovom baražu", rekao je Nenadić.

Mečevi baraža su na programu u terminima od 10. do 12, odnosno, 14. do 16. juna. Srbija je domaćin u prvom duelu.

Komentari / 0

Ostavite komentar