Кимико не одустаје: Идем на операцију и надам се повратку!

Јапанска тенисерка Кимико Дате Крум у 45. години живота не жели да заврши каријеру, иако је пред њом веома компликована операција менискуса левог колена.

Тенис 04.02.2016 | 09:40
Кимико не одустаје: Идем на операцију и надам се повратку!

Она је истакла да жели да се врати на терен, упркос повреди, али и истакла да није сигурна да ли ће бол нестати и после хируршке интервенције.

“Одлучила сам да се подвргнем операцији менискуса левог колена. То ћу урадити чим се вратим са Аустралијан Опена. На том колену је некада постојала пукотина, сада се ради о руптури. Морам да мислим о свом животу и по завршетку каријере, али је ја сада не завршавам. Не знам да ли ћу да се вратим на терен, верујем да ћу моћи још који пут да се нађем на терену“, навела је Дате Крум.

Јапанка је после 12 година одсуства као 38-годишњакиња успела да поново заигра тенис и од тада је константно била у Топ 100 тенисерки на свету.

Тренутно се налази на 187. позицији WТА листе, а у овој години наступила је само на Аустралијан Опену, у првој рунди квалификација је изгубила од Амадин Хесе у три сета.

Златне тренутке каријере Кимико је доживела пре више од 20 година, 1992. је проглашена за играчицу која је најбоље напредовала. Следеће је стигла до четвртфинала УС Опена, а 1994. је заиграла полуфинале Аустралијан Опена.

У тим тренуцима је успела да стигне до пете позиције на WТА листи, поред легенди попут Штефи Граф, Монике Селеш, Габријеле Сабатини, Аранче Санчес, Линдзи Девенпорт... Најбољи пласман у каријери забележила је 1995. године, стигла је до полуфинала Вимблдона и пласирала се на четврту позицију WТА листе, иза Графое, Кончите Мартинес и Аранче Санчес.

Коментари / 0

Оставите коментар