"Пали" опасни терористи, Приштина признаје?!

Основно тужилаштво у Пећи сумња да се један од четворице ухапшених у суботу код манастира Високи Дечани борио у Сирији, док је други ухапшени покушао да отпутује на Блиски исток али је спречен и враћен на Косово и Метохију, јављају медији.

Србија 02.02.2016 | 12:45
"Пали" опасни терористи, Приштина признаје?!

Исти извор за приштинске медије је пренео да су се четворица ухапшених јуче појавили пред Основним судом у Пећи, али је процес против њих прекинут због завршетка радног времена суда.

Додаје се да тужилаштво у Пећи још није прибавило доказе да су осумњичени желели да изврше терористички напад, већ се за сада терете за поседовање оружја без дозволе.

Износећи одбрану осумњичени су признали да су поседовали оружје, али су казали да су кренули да кампују у планинама Дечана.

Приликом хапшења у близини манастира Високи Дечани осумњичени, за које се у медијима наводи да су припадници вехабијског покрета, имали су у аутомобилу калашњиков са 20 метака и један пиштољ, наводи се у одлуци о спровођењу истраге.

Тужилац Ваљбона Диша-Хађосај је пред судом изјавила да су испуњени сви услови да се њима одреди притвор и оценила да осумњичени могу бити одговорни и за оружани напад на кућу једног Србина у селу Берково, у општини Клина на дан када су ухапшени.

Извор: Бета

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сноуден

02.02.2016 11:53

Ха ха ја лакрдије од суда цуј због заврсетка радног времена као да су приведени због невезања појаса или пијаног стања.Али не ради се о Србима наравно....Тада би и судије и тузиоцу досли или остсли до три по поноци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сноуден

02.02.2016 12:53

Стварно се у све разумијес. А мрзње ти према другима не недостаје

Name

Михаило Микић

02.02.2016 13:01

Људи погрешили. Од дечанског игумана оца Саве Јањића помислили да је оџа од ВЕХАБИЈА!

Name

за ре ре сноуден

02.02.2016 14:14

До сада су срби били и нажалост брзо заборавни и лаковјерни људи према свим другим народима на балкану, зато нас и има овако мало.боље и мржњу гајити и памтити, доћи ће вријеме и ми да вратимо са каматом.

ОДГОВОРИТЕ