"Pali" opasni teroristi, Priština priznaje?!

Osnovno tužilaštvo u Peći sumnja da se jedan od četvorice uhapšenih u subotu kod manastira Visoki Dečani borio u Siriji, dok je drugi uhapšeni pokušao da otputuje na Bliski istok ali je sprečen i vraćen na Kosovo i Metohiju, javljaju mediji.

Srbija 02.02.2016 | 12:45
"Pali" opasni teroristi, Priština priznaje?!

Isti izvor za prištinske medije je preneo da su se četvorica uhapšenih juče pojavili pred Osnovnim sudom u Peći, ali je proces protiv njih prekinut zbog završetka radnog vremena suda.

Dodaje se da tužilaštvo u Peći još nije pribavilo dokaze da su osumnjičeni želeli da izvrše teroristički napad, već se za sada terete za posedovanje oružja bez dozvole.

Iznoseći odbranu osumnjičeni su priznali da su posedovali oružje, ali su kazali da su krenuli da kampuju u planinama Dečana.

Prilikom hapšenja u blizini manastira Visoki Dečani osumnjičeni, za koje se u medijima navodi da su pripadnici vehabijskog pokreta, imali su u automobilu kalašnjikov sa 20 metaka i jedan pištolj, navodi se u odluci o sprovođenju istrage.

Tužilac Valjbona Diša-Hađosaj je pred sudom izjavila da su ispunjeni svi uslovi da se njima odredi pritvor i ocenila da osumnjičeni mogu biti odgovorni i za oružani napad na kuću jednog Srbina u selu Berkovo, u opštini Klina na dan kada su uhapšeni.

Izvor: Beta

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

snouden

02.02.2016 11:53

Ha ha ja lakrdije od suda cuj zbog zavrsetka radnog vremena kao da su privedeni zbog nevezanja pojasa ili pijanog stanja.Ali ne radi se o Srbima naravno....Tada bi i sudije i tuziocu dosli ili ostsli do tri po ponoci...

ODGOVORITE
Name

Re Snouden

02.02.2016 12:53

Stvarno se u sve razumijes. A mrznje ti prema drugima ne nedostaje

Name

Михаило Микић

02.02.2016 13:01

Људи погрешили. Од дечанског игумана оца Саве Јањића помислили да је оџа од ВЕХАБИЈА!

Name

za re re snouden

02.02.2016 14:14

Do sada su srbi bili i nažalost brzo zaboravni i lakovjerni ljudi prema svim drugim narodima na balkanu, zato nas i ima ovako malo.bolje i mržnju gajiti i pamtiti, doći će vrijeme i mi da vratimo sa kamatom.

ODGOVORITE