Србија може користити приступне фондове ЕУ

Шеф делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт задовољан је што је Србија обезбедила услове да користи претприступне фондове ЕУ за рурални развој, саопштило је данас Министарство пољопривреде и заштите животне средине.

Србија 02.02.2016 | 12:15
Србија може користити приступне фондове ЕУ

Како је наведено, Девенпорт је у разговору са министарком пољопривреде Снежаном Богосављевић Бошковић истакао да је од великог значаја за ефикасније коришћење помоћи ЕУ намењене пољопривреди што је комисија Владе Србије одобрила запошљавање 103 особе у Управи за аграрна плаћања.

Тиме ће обезбедити спровођење ИПАРД ИИ програма ЕУ, који би требало да допринесе повећању продуктивности и конкурентности пољопривреде Србије, усклађивању са стандардима ЕУ, прилагођавању захтевима домаћег и иностраног тржишта, као и побољшању квалитета живота у руралним подручјима, навело је Министарство пољопривреде.

Додаје се да је министарка Богосављевић Бошковић са Девенпортом разговарала и о размени пољопривредно - прехрамбених производа, а он је ЕУ похвалио узлазни тренд пласмана хране из Србије на тржиште ЕУ.

Највећи обим трговине пољопривредним производима из Србије обавља се са ЕУ, око 50 одсто укупног извоза и више од 60 одсто укупног увоза, подсетило је Министарство пољопривреде.

Богосављевић Бошковић је најавила да ће се ускоро у скупштинској процедури наћи сет закона из области екологије међу којима и измене и допуне Закона о заштити животне средине којим је предвиђено оснивање Зеленог фонда.

Средствима Зеленог фонда треба да се суфинансирају и будући ИПА пројекти и решавају актуелна питања у сектору животне средине.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кумиц

02.02.2016 12:22

Ста је с руским фондовима посисао американац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микич

02.02.2016 12:56

Са руским фондовима Додик располаже. Зато СРБима овако иде.

Name

зумба

02.02.2016 12:42

А ми били испред Црне Горе и Србије на путу ЕУ.А онда на миг из Србије Додик поцео коцити.Као да је Србима у БиХ сада боље због тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

завади па..

02.02.2016 12:47

"Постоје само два начина да се покори нека нација. Један је помоћу мача, а други и је помоћу дуга." Џон Адамс, предсједник САД (1797-1801)

ОДГОВОРИТЕ