"Велика златна повеља" проф. др Матуновићу

Пуковник професор др Радомир Матуновић, начелник Клинике за кардиологију Војномедицинске академије у Београду, је баш лекар по Хипократу, врхунски професионалац, диван човек, личност од интегритета, за највише поштовање, уважавање, углед и пример, рекао нам је др Зоран Николић, обазлажући руководству Дома здравља "Др Миленко Марин", на чијем је челу, доделу "Велике златне повеље", највишег признања те установе из Вуковог краја, угледном и успешном лекару са ВМА.

Србија 02.02.2016 | 10:12
"Велика златна повеља" проф. др Матуновићу

По Николићевим речима, "од установљавања овог престижног признања установе које носи име знаменитог српског лекара, хуманисте и културног прегаоца, др Миленка Марина, уручено је тек неколицини лекара, а, као и предходна, и ово, засигурно, иду у праве руке".

"Наше је, не само да водимо рачуна о раду наше установе, већ да, стално, ослушкујемо наше пацијенте како су и где примани и збрињавани ван Лознице, па се име професора Матуновића толико често спомињало, као и Клиника на чијем је он челу, да је одлука о додели овог, рекао бих, за њега нешто сасвим природно", каже др Николић.

Уз знање у струци, руковођењу, према ономе што смо сазнали, професор је, и као универзитетски запосленик, личност која, на најбољи начин, обележава школовање будућих наших лекара. Спада у ред људи, који је свестан жртвовања за струку и пацијенте, свим срцем, што мора да се примети, цени и вреднује.

Др Зоран Николић каже да је за Дом здравља у Лозници поносан што се у "књизи златних колега", ван ње, нашао професор др Радомир Матуновић, "који је ово признање заслужио сигурно и од других оваквих установа у земљи, али Лозничани, земљаци Вука Караџића и Јована Цвијића су га приметили, сетили се и одлучили да буде лауреат".

Признање ће бити уречено наредне седмице у Београду.

Аутор: В.Митрић/БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Посматрач

02.02.2016 13:36

Није злато све што сија нити Златна Повеља доказ напретка!

ОДГОВОРИТЕ